Nokia massefyrer i Danmark

950 medarbejdere i Nokias i udviklingsafdeling i København mister deres arbejde. I alt skal 4000 fyres globalt.

Den har med garanti ikke været nem for Nokia-direktør Stephen Elop, da han i dag fortalte, at 4.000 medarbejdere vil blive opsagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTTI KAINULAINEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilgiganten Nokia lukker sin udviklingsafdeling i København. Det betyder, at omkring 950 medarbejdere ud af 1200 mister deres arbejde.

De mennesker, der skal fyres, vil blive opsagt ved udløbet af i år.

- Vi har kunnet mærke, at det bar i denne retning i et stykke tid, siger en ingeniør fra Nokias afdeling i København til Ritzau.

Nokia skal reducere sine driftsomkostninger med cirka 7,5 milliarder kroner for 2013 sammenlignet med 2010 - et mål, der blev meldt ud allerede i sidste uge.

Alle danske ansatte har onsdag været indkaldt til møde i Bella Center, hvor ledelsen orienterer om fremtiden.

Mary T. McDowell, chefen for Nokias division for mobiltelefoner, overbragte medarbejderne det sørgelige budskab.

- Vi har ikke fået forklaret, om vi lukkes ned, fordi vi er en dyr enhed eller om vi ikke opfattes som effektive nok, siger Nokia-ingeniøren.

Størstedelen af reduktionerne vil ske i Danmark, Finland og Storbritannien. Nokias danske salgs- og marketingorganisation vil fortsat være placeret i København, men al forskning og udvikling lukkes ned i hovedstaden.

Nokia har meddelt økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), at de har afsat et større millionbeløb til at få de berørte medarbejdere videre i anden beskæftigelse, herunder støtte til iværksættervirksomhed og uddannelse.

- Regeringen vil aktivt samarbejde med Nokia om at få de foreslåede initiativer ført ud i livet. Der har således allerede været en første drøftelse mellem Nokia og Vækstfonden om finansiering af nye teknologibaserede virksomheder, siger Brian Mikkelsen.

Nokia fyrer i alt 4000 medarbejdere i Danmark, Finland og Storbritannien.

Aktiviteterne i den danske udviklingsafdeling bliver gradvist nedtrappet, og alle berørte medarbejdere bliver tilbudt fortsat ansættelse indtil udgangen af 2011.

/ritzau/