Nokia køber Nortel

Køb af nordamerikansk telegigant skaffer Nokia solidt fodfæste i regionen.

Det finsk-tyske Nokia Siemens Networks har købt sig ind på det nordamerikanske marked. Foto: Mike Cassese, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens største telenetleverandører, Nokia Siemens Networks, har købt dele af det konkurstruede, canadiske Nortel, hvis telefoner står i mange danske virksomheder.

Prisen for det 127 år gamle Nortels afdelinger for mobiltelefoni er på 650 millioner dollars (3,46 milliarder kroner). Det finske-tyske Nokia Siemens Networks overtager Nortels forretninger inden for den kommende 4G-mobiltelefoni, teknisk kaldet LTE, og inden for den mobilteknologi, der anvendes i Nordamerika (CDMA - en konkurrent til det primært europæiske GSM-mobilnet). Købet sker ud fra ønsket om at få bedre fodfæste på det nordamerikanske marked, og Nokia Siemens Networks overtager 2.500 ansatte, navnlig i Canada og USA.

Nokia Siemens Networks beskæftiger 60.000 ansatte på verdensplan.

Resten af virksomheden er også til salg

Nortels topchef siden 2005, Mike Zafirovski, håber på også snart at have solgt resten af virksomheden, som i januar gik i betalingsstandsning og kort efter fyrede endnu 3.200 ansatte.

Nortel har 25.000 ansatte verden over men var i 1990ernes Internet- og teleboom oppe på 95.000 ansatte. I 2000 udgjorde Nortel en tredjedel af markedsværdien for hele Torontos børs.