Nokia klar med trykskærm på små telefoner

Den nye X3-model, som kommer til efteråret, sætter for første gang trykfølsom skærm på en »almindelig« telefon.

Nokias nye X3 er den første telefon i et »normalt« prisleje med både tastatur og trykfølsom skærm. Det udvider Nokias marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nokia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Nokias nye X3-telefon rykker trykfølsomme skærme nu ind på almindelige telefoner.

Nokia X3 er den første »Touch and Type«-telefon (rør og skriv) med både trykfølsom skærm og almindeligt tastatur. Den forventes på markedet i tredje kvartal til omkring 125 euro (900 kroner), eksklusiv moms og tilskud. Dermed forsøger Nokia at styrke og uddvide sin position på markedet. Den har været presset, fordi Nokia ikke har haft produkter, der kunne konkurrere mod fremadstormende Apple og Google.

Markedsandel skal op

X3-telefonens lave pris i forhold til de avancerede mobiltelefoner, som ellers har været ene om at have trykfølsomme skærme, skal bringe markedsandelen opad igen. Den var med udgangen af juni på 34,2 procent på verdensplan mod 36,8 procent for et år siden, viser tal fra analysefirmaet Gartner.

Læs også: Kriminelle vilde med smartphones

Nokia X3 er 9,6 mm tyk/tynd og dermed en af Nokias tyndeste telefoner nogen sinde. Den er beklædt med aluminium og kommer i fem farver. Den har indbygget trådløs forbindelse, FM-radio, kamera på fem megapixler og fire gange digital zoom (til både fotos og film) samt adgang til såvel post som sociale net som Facebook. Der er også adgang til Nokias netbutik, Ovi Store, samt musiktjenesten Ovi Music. Telefonen har 16 gigabyte indbygget hukommelse.