Nokia kendte til batterifejl i 8 måneder

Allerede i december sidste år havde Nokia mistanke om en del af deres batterier var fejlramte. I maj blev det bekræftet, men først for nylig tog Nokia aktion.

Den japansk avis Asahi Shimbun gyder nu olie på vandene, ved at hævde, at Nokia havde mistanke til fejlramte batterier helt tilbage til december sidste år. De rettede henvendelse til batteriproducenten Matsushita, og fik en bekræftelse på mistanken i maj måned i år. Men først for nylig valgte Nokia at offentliggøre problemet, og derved tilbyde gratis udbytte af de bestemte BL-5C-batterier.

Både Nokia og Matsushita vil ikke kommentere på sagen, og om hvorfor det tog så lang tid, inden fejlen blev offentliggjort.

Ifølge avisen skulle Nokias japanske datterselskab have indberettet to brande, der skulle have direkte forbindelse til overophedede batterier. I juli nedbrændte en hel etage i en boligblok i Osaka, og en seng udbrændte efter at være blevet antændt af et overophedet batteri. Men der er ikke oplyst, om det er netop de omtalte batterier, der er tale om.