Nokia har den mest populære telefon

Finske Nokia havde i 2009 den mest populære mobiltelefon på det danske marked, vurderer netside for mobiltelefoner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nokias mobiltelefon 5800 XpressMusic var den mest populære på det danske marked i 2009. Det vurderer nettjenesten mobilpriser.dk på baggrund af søgninger og kliks i løbet af året.

Nokia-telefonen bliver fulgt af Sony Ericssons C905 CyberShot og Apples iPhone 3G 8GB, som er den "gamle" iPhone fra 2008. Den aktuelle iPhone, 3GS, ligger i to udgaver længere nede på listen.

Samlet set sidder Nokia ifølge opgørelsen på 40 procent af de 50 mest efterspurgte telefoner - uændret i forhold til året før. SonyEricsson er nr. to, men kan glæde sig over hele tre modeller blandt de syv mest søgte.

Årets vindere er ifølge mobilsiden.dk HTC og Apple, to nicheproducenter, der hurtigt har fået stor opmærksomhed fra mobilkøberne.

- Apple lærte i 2008 danskerne, at touchmobiler er vejen frem, og i 2009 lykkedes det HTC at udnytte den øgede opmærksomhed på touch, siger John G. Pedersen, chefredaktør på mobilsiden.dk.

HTC har fem modeller på top 50-listen, mens Apple har fire. HTC-modellen Hero er ifølge mobilsiden.dk "årets mobiltelefon", fordi den både står for en stor udvikling og er nem at bruge.

Producenter som Samsung og LG har sværere ved at fange danskerne. Samsung har fra 2007 til 2009 fået halveret antallet af modeller på top 50-listen fra 16 procent til 8 procent - men har dog den fjerdemest populære telefon, SGH F480.

LG ligger uændret med en popularitet på fire procent på top 50-listen./ritzau/