Nokia fyrer 1.800 og udsætter nøgleprodukt

Ny massefyring i den finske mobilgigant for at få bedre regnskabstal. Samtidig udsættes den første mobiltelefon med MeeGo som styresystem til 2011.

Nokias nye topchef, canadieren Stephen Elop (til venstre), og afgående bestyrelsesformand Jorma Ollila har kastet sig ud i en ny sparerunde i den finske mobilgigant. Arkivfoto: Markku Ulander, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mobilgiganten Nokia fyrer 1.800 ansatte og udskyder endnu et af sine nøgleprodukter til næste år.

Tre procent af de ansatte hos verdens største mobilproducent skal finde sig et nyt job som følge af opstramningerne, efter at den tidligere Microsoft-chef, canadieren Stephen Elop overtog røret 21. september, hvor den mangeårige chef, Olli-Pekka Kallasvuo, blev sparket ud.

Godt regnskab udløser fyringer

Fyringerne kommer, efter at Nokia i torsdags fremlagde et udmærket regnskab, som blandt andet for første gang i flere år kunne fremvise stigende salgspriser på mobiltelefonerne.

De mange stillinger forsvinder frem for alt i hovedforretningen, og det vil gå ud over især Symbian-mobiltelefonerne og serviceorganisationen, der hører til her. Nokia har været igennem utallige sparerunder de seneste år i forsøget på at vinde fodfæste i den syndflod af konkurrerende produkter, som har presset den finske kæmpe hårdt.

Første MeeGo-telefon i 2011

Overraskende vælger Nokia samtidig at udskyde det første produkt med det nye styresystem MeeGo til 2011. MeeGo er en særlig udgave af det gratis styresystem Linux, udviklet i fællesskab mellem chipgiganten Intel og Nokia til brug for både avancerede mobiltelefoner og mini-PCer. Begge markeder er i fremgang, og MeeGo skal være Nokias adgangsbillet til en højere markedsandel i den dyrere ende af især mobilmarkedet.

MeeGo kan hentes og bruges ganske gratis på mini-PCer.