Nokia fortsætter med at tabe terræn

Den tidligere gigant solgte 65 procent færre smartphones i sidste kvartal.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung og Apple er fortsat kongerne af smartphone-markedet. Det fortæller en frisk rundspørge blant analytikere foretaget af Reuters. Specielt Samsung har vind i sejlene med sin Galaxy-serie, og den koreanske virksomhed forventes at have solgt 71 procent flere smartphones end i samme kvartal 2011, i alt 61 millioner af slagsen.

Apple har solgt 46 millioner iPhones, hvilket er en stigning på 25 procent, men altså ikke nok til at følge med Samsung, der nu er verdens suverænt største producent af smartphones.

Samsung forventes at lange hele 283 millioner smartphones over disken i 2013, mod Apples 167 millioner styk iPhones.

Mens der således er gode nyheder til amerikanere og koreanere ser det mere sort ud for finske Nokia. Den fordums storhed solgte kun syv millioner smartphones i sidste kvartal, hvilket er en nedgang på hele 65 procent i forhold samme periode året før.

Nokia har dog langt fra givet op og har store forhåbninger til sin nye Lumia-serie med Windows Phone. Telefonerne har fået gode anmeldelser, blandt andet for kamerafunktionen, men det er stadig op ad bakke, når man samtidig skal promovere et nyt styresystem, Windows Phone 8.

Det er næsten to år siden, Nokias den gang nytiltrådte topchef Stephen Elop annoncerede, at man skrottede sit eget styresystem, Symbian, til fordel Microsofts styresystem. Det blev af mange analytikere anset for en risikabel satsning, som altså endnu ikke har betalt sig.