Nokia får mindre overskud end ventet

Den finske mobilgigant Nokia tjener mindre end i fjor, og det sætter koncernens øverste direktør Olli-Pekka Kallasvuo under fornyet pres.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går ikke lige så godt for den finske mobilgigant Nokia som i fjor, og det skaber nye problemer for firmaets øverste direktør, Olli-Pekka Kallasvuo. I årets andet kvartal var overskuddet 4,9 milliarder kroner.

Det er omtrent, hvad analytikere havde ventet. Men det er tæt ved en milliard kroner mindre end i den samme periode i fjor. Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Nokia fabrikerer godt hver tredje mobiltelefon, som sælges i verden. Men den finske virksomhed er under pres. Nokia har to gange i de seneste tre måneder advaret om, at overskuddet i år ikke bliver så stort som ventet. Desuden har Nokias ledelse været igennem en større rokade og udskiftning.

Bestyrelsen for Nokia menes at være ved at finde en afløser for Olli-Pekka Kallasvuo. Den amerikanske avis Wall Street Journal rapporterede i begyndelsen af juli, at Kallasvuo måske udskiftes ved udgangen af måneden.

En talsmand for Nokia vil ikke kommentere rygterne om et direktørskifte. Selv siger Olli-Pekka Kallasvuo, der har tilbragt halvdelen af sit liv i Nokia, at rygterne om hans stilling skader Nokia, og de bør stoppe.

/ritzau/Reuters