Nokia får mindre overskud end ventet

Den finske mobilgigant Nokia tjener mindre end i fjor, og det sætter koncernens øverste direktør Olli-Pekka Kallasvuo under fornyet pres.

Det går ikke lige så godt for den finske mobilgigant Nokia som i fjor, og det skaber nye problemer for firmaets øverste direktør, Olli-Pekka Kallasvuo. I årets andet kvartal var overskuddet 4,9 milliarder kroner.

Det er omtrent, hvad analytikere havde ventet. Men det er tæt ved en milliard kroner mindre end i den samme periode i fjor. Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Nokia fabrikerer godt hver tredje mobiltelefon, som sælges i verden. Men den finske virksomhed er under pres. Nokia har to gange i de seneste tre måneder advaret om, at overskuddet i år ikke bliver så stort som ventet. Desuden har Nokias ledelse været igennem en større rokade og udskiftning.

Bestyrelsen for Nokia menes at være ved at finde en afløser for Olli-Pekka Kallasvuo. Den amerikanske avis Wall Street Journal rapporterede i begyndelsen af juli, at Kallasvuo måske udskiftes ved udgangen af måneden.

En talsmand for Nokia vil ikke kommentere rygterne om et direktørskifte. Selv siger Olli-Pekka Kallasvuo, der har tilbragt halvdelen af sit liv i Nokia, at rygterne om hans stilling skader Nokia, og de bør stoppe.

/ritzau/Reuters