Nokia dropper N-Gage-mobilspil

Finsk mobilgigant dropper ambitionerne om at slå Nintendo af pinden.

Sådan så den ud, Nokias første N-Gage-telefon fra 2003. Nokia valgte dengang at satse på markedet for videospil, fordi mobilsalget gik trægt. Nu slutter den æra. Foto: Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den finske mobilgigant Nokias stort anlagte forsøg på at slå Nintendo og andre spillemaskiner af pinden ved at satse på spil til mobiltelefonen bliver nu lukket.

Nokia, som står bag to af hver fem solgte mobiltelefoner i verden, lukket i 2010 sin N-Gage-spilletjeneste. N-Gage blev lanceret i april 2008 som den mobile spilleplatform. 30 spil kunne dengang hentes direkte ned til bestemte Nokia-telefoner.

Ingen nye spil fra nu

Nu er det slut. Der kommer ikke flere nye N-Gage-spil, men brugerne kan købe det nuværende udbud indtil udgangen af september 2010. Med årets udgang lukker så hele netstedet for N-Gage. Alle fremtidige spil, som Nokia-ejere måtte kunne købe, kan fremover findes i Nokias netbutik, Ovi Store.

Faktisk lancerede Nokia allerede i 2003 N-Gage, men det blev ikke dengang til en sællert. Mobilspil er ifølge Nokia selv en af de populæreste aktiviteter i Ovi-butikken, hvor de er næstmest hentede kategori.

Kæmpe underskud

Nokia er hårdt ramt af kundernes manglende lyst til at bruge penge. Salget faldt med en femtedel i juli-september, hvor Nokia havde et underskud efter skat på 913 millioner euro (6,79 milliarder kroner).