Nokia-chef står styrket som afløser for Ballmer

Stephen Elop bliver nu chef for en anden af favoritterne som afløser på koncernchefposten i Microsoft, når Steve Ballmer snart går af.

Nokias topchef, Stephen Elop, er tidligere Microsoft-direktør og vender nu tilbage til Microsoft. Foto fra pressekonferencen tirsdag formiddag Fold sammen
Læs mere

Nokias topchef flytter med Microsofts køb af den finske mobilgigant tilbage til Microsoft, hvor han bliver chef for en anden mulig favorit til posten som Steve Ballmers afløser.

Se også billederne: 150 år med Nokia - fra papirmølle til Microsoft

Stephen Elop, der er canadier af fødsel, overtog i efteråret 2010 ledelsen af Nokia som den første ikke-finne nogen sinde. Med Microsofts køb af Nokia til 5,44 milliarder euro eller lidt over 40 milliarder kroner fratræder Elop som chef for hele Nokia-koncernen, hvoraf en del fortsætter under Nokias vinger.

Derimod bliver han fortsat chef for Nokias mobilforretning, som Microsoft køber sammen med ti års rettigheder til at bruge Nokias vigtige mobilpatenter.

Chef for anden favorit

Nok så interessant bliver Stephen Elop samtidig chef for hele Microsofts afdeling for hardware, og dermed skal Julie Larson-Green nu rapportere til Elop. Hun blev i juli udnævnt som chef for den nye forretningsenhed for netop hardware som led i Steve Ballmers store omorganisering af Microsoft, og hun har været blandt topnavnene, som er nævnt som mulige afløsere for Steve Ballmer, der for nylig meddelte, at han inden for de næste 12 måneder trækker sig som koncernchef efter 13 år på posten.

Stephen Elop er en anden af favoritterne til posten, eftersom han selv kom fra Microsoft, da han blev udnævnt til Nokias topchef. Med Microsofts køb af Nokia og ledelseskonstruktionen i den udvidede hardwareafdeling ser hans position nu en del bedre ud.

»Der er vist ingen mere oplagt kandidat, hvis Microsoft gerne vil signalere at ville noget på mobilområdet, end at tage manden, der stod i spidsen for hele overgangen. Stephen Elop giver klart de dårligste odds, hvis man vil satse på den fremtidige Microsoft-topchef,« mener aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, som følger teknologimarkederne tæt.