Nokia bløder efter nedjustering

Den pressede, finske mobilgigant Nokia forventer dårlige regnskabstal for den første halvdel af 2012 og valgte derfor at nedjustere forventningerne, hvilket har sendt Nokia-aktien 17 procent ned

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nokias ledelse forudser, at resultatet for første kvartal bliver værre end ventet - og at indtjeningsmargenen i andet kvartal vil blive lige så dårlig, hvis ikke værre. Derfor blev den sænket til minus tre procent for januar-marts.

Nokia kæmper lige nu for at få hul på markedet for smartphone-telefoner med sin nye Lumia-serie, som består af indtil videre fire telefoner, der allerede anvender Microsofts ligeledes nye Windows Phone som styresystem.

Nokia har i det første kvartal solgt flere end to millioner Lumia-telefoner på verdensplan til en gennemsnitspris på omkring 220 euro, oplyser koncernen. Der skal dog langt mere til at bringe den finske gigant tilbage i kampen med de helt store på den del af mobilmarkedet, nemlig Apple og Google.

Windows Phones såkaldte økosystem - altså småprogrammer/apps og andet, der følger med valget af en Windows Phone-telefon - er ved at komme ud af starthullerne. Der kan nu leveres omkring 80.000 apps til Windows Phone, hvor Apple- og Google-verdenen hver især er oppe på adskillige hundredtusinde.

Nokias topchef gennem halvandet år, den canadiske tidligere Microsoft-direktør Stephen Elop, lover, at Nokia vil investere mere i Lumia-serien og dermed få flere telefoner på markedet inden sommerferien. Samtidig vil tempoet for besparelserne i selskabet blive skruet i vejret. »Vi vil fortsætte med at øge omdrejningshastigheden i selskabet,« siger Stephen Elop. Han skal 19. april forelægge Nokias regnskab for 1. kvartal.