Nokia bliver slagtet efter telefon-præsentation

Det finske mobilselskab Nokia bliver straffet på børsen efter lanceringen af deres nyeste Lumia-mobiler.

Det finske mobilselskab Nokias aktier styrtdykker efter præsentation af ny telefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARKKU OJALA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lumia-mobiltelefonen skulle med sit nyeste antræk og tilnavene 920 og 820 tiltrække de smartphone-elskende kunder til det finske mobilselskab Nokia.

Men kort efter præsentationen af de to smartphones onsdag eftermiddag dykker aktiekursen mere end over 14 procent.

Før præsentationen lå aktien til et fald på omkring fire procent, men det blev altså langt værre til for det allerede kriseramte finske mobilfirma.

Nokia slår ellers på, at Lumia 920 har den bedste billed- og videokvalitet nogensinde set på smartphones. De nye Lumia-modeller er baseret på samarbejdet med Microsoft og Windows-operativsystemet. 920-modellen vil have en skærmstørrelse på 4,5 tommer og et kamera med 8,7 megapixel. Lumia 820 vil have en skærm på 4,3 tommer og et 8 megapixel kamera.

Aktieanalytiker Robert Jakobsen, der følger Nokia for Jyske Bank, forklarer faldet i Nokia-aktien med to ting:

"Punkt et: Så var der rigtig mange, der havde spekuleret i Nokia-aktien op til i dag, og som begyndte at sælge aktien allerede inden præsentationen af de nye telefoner. Punkt to: Så var der ikke nogen nyheder. Det var allerede lækket til presset, at der ville komme to nye telefoner. Jeg havde håbet, at de havde lanceret endnu en telefon, der var målrettet "low end-segmentet" indenfor smartphonemarkedet, altså en telefon til omkring 100 euro. Det var der desværre ikke noget af," siger han til business.dkNokia vil introducere de nye Lumia-smartphones på udvalgte markeder senere i år. Præcis hvornår, og hvad de kommer til at koste, vil blive offentliggjort når lanceringen nærmer sig.