Nokia-ansatte opfordres til at starte selv

Iværksætterweekend skal knytte kontakter og skabe nye virksomheder for de fyrede ingeniører.

De fyrede Nokia-ansatte skal hjælpes i gang med at starte egen virksomhed. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 1.000 højtuddannede Nokia-ansatte, som i løbet af 2012 bliver arbejdsløse, når Nokia lukker sit udviklingscenter i København, skal hjælpes til at starte egen virksomhed.

Derfor lægger udviklingscenteret på Frederikskaj i København hus til iværksætterbegivenheden Startup Weekend den 24.-26. juni. Her får udviklere, designere og andre mulighed for i fællesskab at afprøve ideer til nye virksomheder, samle et hold af medarbejdere og skabe en ny virksomhed eller et nyt produkt.

Startup Weekend er ikke en Nokia-arrangement men en organisation med base i USA og med 65 tilsvarende weekendarrangementer på tapetet i Europa i 2011. En del pladser er dog øremærket Nokia-ansatte, og hele arrangementet vil have fokus på mobilteknologi.

Næsten alle telefoner har været i København

Nokia lukker sit udviklingscenter som led i sin nye strategi, hvorefter Nokia skrotter sin egen telefonsoftware og i stedet udstyrer alle fremtidige, dyrere mobiltelefoner med Microsofts Windows Phone som styresystem. Stort set samtlige Nokia-telefoner har på et tidspunkt været igennem hænderne på de ansatte i udviklingscenteret i København, som lukker med udgangen af 2012.

Startup Weekend skal give Nokia-ingeniørerne mulighed for at arbejde sammen med andre etablerede og nye iværksættere og eventuelt afprøve drømmen om at starte egen virksomhed op.

Læs mere på http://mobilecopenhagen.startupweekend.org.