Nokia 7900 Prism

Nokia har før satset hårdt på specielt design til mobiltelefoner, der går efter de såkaldte moderigtige urbane typer. Nu prøver de igen med 7900 Prism.

Nokia 7900 Prism. Pressefoto Fold sammen
Læs mere
Den nye 7900 Prism klader Nokia selv for "æstetikerens drømmeterminal". Og de giver den ellers bare gas, når de selv skal beskrive modellen:

- Dens slanke lakridsfarvede front med en cool anodiseret aluminiumbagside, som har detaljer med møntstempler og laserraderinger som en del af det karakteristiske Nokia Prisms diamantslebne design, skriver Nokia således i en pressemeddelelse.

Det lyder som en god gang pressesludder, og der er da også mest fokus på de lirede funktioner, f.eks. at lyset trænger igennem toppen af telefonen, og når terminalen er slukket i "helt sort"-tilstand, laver den lille farvede plade små pulsslag med lys for at vise ubesvarede opkald og modtagne beskeder.

Det er da fint nok med den slags lir, men det er med lidt bange anelser, at man leder efter specifikationerne til modellen, for det tegner sjældent godt, når der er så meget fokus på lys og blink i en mobil. Det er da heller ikke det helt vilde, Nokia disker op med denne gang, når vi taler funktioner. Skærmen kan vise 16 millioner farver og er af OLED-typen. Ellers skulle der være tale om en 3G-mobil, der er udstyret med et 2-megapixelkamera. Hukommelsen er på 1 GB - det oplyses ikke, om man kan udvide med hukommelseskort.

Nokia 7900 Prism skulle rammer butikkerne her i 3. kvartal til en pris på 400 euro, ca. 3000 kroner.