Nørresundby Bank viser fremgang over hele linjen

Mindre tab og større indtægter præger et nydeligt regnskab fra Nørresundby Bank.

ARKIVFOTO. Nørresundby Bank har fremgang over hele linjen, viser seneste regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nørresundby Bank kom stærkt ud af 2014, hvor den nordjyske bank kunne fremvise fremgang på alle poster. Især indtjeningen viste en stærk fremgang - trukket af markant lavere nedskrivninger.

Det fremgår af bankens regnskab for 2014, der er offentliggjort tirsdag ved middagstid.

Nørresundby Bank kunne i 2014 notere en fremgang i nettorente- og gebyrindtægter til 431,9 mio. kr. fra 423 mio. kr. i 2013.

Samtidig kunne Nørresundby Bank, der i øjeblikket er ved at blive overtaget af Nordjyske Bank, desuden notere mindre tab på udlån sidste år, da  nedskrivningerne faldt til 24,9 mio. kr. fra 59,6 mio. kr. i 2013.

Resultatet før skat lød på et overskud på 177,5 mio. kr., hvilket var en markant fremgang fra 120,9 mio. kr. i 2013. På bundlinjen blev resultatet for 2014 på 139,9 mio. kr., hvilket er en stigning fra 89,3 mio. kr. året før.

På ledelsesgangen i den nordjyske bank bliver regnskabet betegnet som "meget tilfredsstillende," og banken noterer, "at der har været en tilfredsstillende  udvikling i både indtægter og udgifter."

Nørresundby Bank venter i 2015 et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger på udlån m.v. i niveauet 150-170 mio. kr. Den post var i 2014 på 167,6 mio. kr.

Banken skriver i regnskabet, at der i skønnet for 2015 indgår udgifter til den kollektive ordning vedrørende nødlidende pengeinstitutter på 13,7 mio. kr.

Forventningen baserer sig på en fortsat afdæmpet efterspørgsel på udlån og en svagt faldende rentemarginal som følge af den generelt lave rente og  skærpede konkurrence.

Nørresundby Bank understreger, at forventningerne tager udgangspunkt i drift af en uændret Nørresundby Bank. Der er således ikke taget højde for Nordjyske Banks udestående købstilbud på alle aktier i Nørresundby Bank.

Grundet købstilbuddet har Nørresundby Bank besluttet ikke at foreslå at udbetale udbytte til bankens aktionærer.