Nørresundby Bank anbefaler hverken ja eller nej til Spar Nord

Aktionærerne i Nørresundby Bank er på egen hånd, når de skal tage stilling til købstilbuddet fra Spar Nord. Bestyrelsen afsøger stadig alternative tilbud.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen i Nørresundby Bank håber stadig på alternative købstilbud på banken, selvom Spar Nord officielt gav sit mandag.

Det oplyser bankens bestyrelse i en selskabsmeddelelse, hvor man derfor hverken vil anbefale eller fraråde aktionærerne at sige ja til Sopar Nords tilbud.

»Den umiddelbare konklusion er, at bestyrelsen på nuværende tidspunkt hverken kan anbefale eller fraråde aktionærerne at acceptere tilbuddet fra Spar Nord Bank, da bestyrelsen fortsat afsøger alternative muligheder,« skriver Nørresudby Banks bestyrelse.

Den 9. oktober meldte Nørresundby Bank og Nordjyske Bank ud, at man ønsker at fusionere. De planer blev imidlertid sendt til tælling af Spar Nord Bank, som er storaktionær i Nørresundby med mere end 54 procent af stemmerne.

Nørresundby håber imidelrtid stadig, at fusionen med Nordjyske kan blvie en realitet.

»Bestyrelsen har som bekendt tidligere arbejdet hen imod en fusion mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank for at skabe en stærk, selvstændig lokalbank i Nordjylland. Nordjyske Bank har siden officielt meldt ud, at banken overvejer muligheden for at afgive et købstilbud på aktierne i Nørresundby Bank,« skriver banken.

Spar Nords bud lyder på to Spar Nord-aktie samt 309 kroner for hver Nørresundby-aktie. Det svarer til en præmie på 64 procent i forhold til lukkekursen den 9. oktober, dvs. umiddelbart inden Nørresundby Bank løftede sløret for sin fusionsvillighed.

Bestyrelsen lægger ikke skjul på, at man ser Nordjyske Bank som en bedre partner:

»Målet med fusionsdrøftelserne var at skabe en lokalbank, der koncentrerer alle kræfter udelukkende i Nordjylland til gavn for både erhvervslivet og private kunder i regionen. En lokalbank med solide faglige kompetencer og kapitalmæssig styrke, der kan matche kundernes ønsker og behov. Og en lokalbank, der lever op til bankens grundlæggende værdier om at være tæt på kunderne, både i rådgivningen og når beslutningerne skal træffes,« skriver bestyrelsen og tilføjer i samme moment:

»Det er bestyrelsens målsætning at sikre den bedst mulige løsning for banken ogdermed for aktionærerne, kunderne og medarbejderne.«