Nørrebro får »studentersilo« på 29 etager

Danica Pension har nu fået lov til at opføre et højhus med plads til 700 studerende ved Nørrebro Station.

Det nye studieboligprojekt »Uptown« kommer til at ligge ved Nørrebro Station
Læs mere
Fold sammen

Københavns Borgerrepræsentationen besluttede torsdag at gøre Nørrebro 29 etager højere til fordel for 700 studerende.

Fold sammen
Læs mere

Danica Pension har fået grønt lys til at opføre det ambitiøse studieboligprojekt »Uptown Nørrebro« på Borgmestervangen ved Nørrebro Station. De nye studieboliger vil give omkring 700 studerende tag over hovedet med 6 punkthuse og et 29 etager højt tårn.

»Med Uptown Nørrebro får vi taget et skridt i den rigtige retning i forhold til den store mangel på studieboliger i København. Vi bliver konstant flere københavnere i byen, og dem skal vi have skabt boliger til. Samtidig kan mere liv øge trygheden i området, hvor udkigspunktet på toppen af den højeste bygning også kan blive et tilløbsstykke for københavnerne. Det bliver spændende at se projektet blive til virkelighed,« lyder det fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en kommentar.

Omkring studiestart bliver det hvert år tydeligt, hvor stort behovet for ungdomsboliger i København er, når unge indlogeres på campingpladser og hostels i mangel af bedre. I  perioden fra 1995 til 2012 er der da heller ikke blevet bygget nye almene ungdomsboliger og kun få private. Men nu er der gang i byggeriet igen. Der er planer om at opføre ca. 4.000 nye ungdomsboliger frem mod år 2019. Cirka halvdelen af de planlagte boliger er almene ungdomsboliger, mens resten er privat byggeri

Uptown Nørrebro har været på tegnebrættet i flere år, og efter grundige analyser og dialog mellem Københavns Kommune, naboer og Nørrebro Lokaludvalg bliver projektet til virkelighed. Både bygherren og arkitekterne fra Arkitema Architects er gået nye veje for at skabe et attraktivt studiemiljø, der bygger bro til lokalmiljøet. Hos Danica Pension glæder ejendomschef Christian E. Olsson til at komme i gang med byggeriet.

»Vi er glade for at kunne tilbyde et moderne studiemiljø til byens studerende og bidrage til en fortsat positiv udvikling på Ydre Nørrebro. Vi har oplevet et godt samarbejde med Københavns Kommune og har taget opgaven om at sætte os ind i lokalområdet og informere borgerne om projektet meget seriøst. Vi ser frem til det videre samarbejde med alle parter,« siger han i en kommentar.

Frem mod år 2025 forventes det, at der kommer 28.000 flere unge til hovedstaden, og det har fået Danica Pension til at investere pensionsmidler for knap en milliard kroner i nye studieboliger på Ydre Nørrebro. Uptown Nørrebros 29 etagers bygning, kommer til at blive 98 meter høj. Den slår dermed ikke Domus Vista på Frederiksberg, der er Danmarks højeste og Skandinaviens næsthøjeste beboelsesejendom.