Nørrebro Bryghus-stifter starter forfra

Mesterbryggeren Anders Kissmeyer løfter sløret for sit nye enmands ølfirma og fantombryggeri.

Foto: Casper Christoffersen

Gennem sin lange karriere i ølbranchen har Anders Kissmeyer lært sig en hel del om øl. Ikke mindst hvordan man brygger det, men også hvordan man starter et bryggeri, og han har opbygget et stort netværk blandt professionelle ølentusiaster verden over.

Nu har han besluttet sig for at udnytte sine kompetencer og starte op igen med firmaet Kissmeyer Beer & Brewing.

- Jeg har et monsterstort netværk i branchen både i Danmark og internationalt. Så jeg tænkte, at det måtte være smart at benytte sig af. Og så ville jeg også gerne brygge noget øl. Så jeg besluttede mig for at starte selv, siger Anders Kissmeyer.

Den efterhånden, i hvert fald i ølkredse, legendariske brygmester var i sin tid en af hovedmændene bag Nørrebro Bryghus, hvor han, indtil for et år siden, var han bryggeridirektør. Inden da har Anders Kissmeyer været laboratoriechef og senere kvalitetsansvarlig hos Carlsberg.

Han fratrådte sin direktørstilling ved Nørrebro Bryghus sidste år ved en omstrukturering af firmaet. Men først nu er han fri for den konkurrence-klausul, han indgik med bryghuset dengang. Klausulen betød, at Anders Kissmeyer ikke må drive virksomhed, der konkurrerer med Nørrebro Bryghus, hvor han i øvrigt stadig er på lønningslisten som konsulent og repræsentant udadtil.

Fantombryggeri

Anders Kissmeyer har ikke noget bryggeri, men hans ekspertise udi ølbrygning giver ham mulighed for at samarbejde med etablerede bryggerier.

- Jeg har ikke noget bryggeri selv, men der bruger jeg mit netværk i Danmark og udlandet og får lavet mit øl med folk, jeg respekterer og holder af. Og det har vist sig, at der er et marked for det, siger Anders Kissmeyer.

Hovedaktiviteterne i Kissmeyer Beer & Brewing Anders Kissmeyer bliver således ølbrygning, konsulentarbejde for andre bryggerier og kommunikation af alt det han ved om at brygge øl.

- Planen fremover er relativt ydmyg. Jeg kan ikke på forhånd bestemme, hvilken del af den tre grene i Kissmeyer Beer & Brewing der kommer til at dominere. Det tyder meget på, at det ikke vil være noget problem at leve af det. Rig bliver jeg nok ikke, men det ser ret godt ud, siger Anders Kissmeyer.

Hans navn er efterhånden et stærkt brand i branchen, og mesterbryggeren lægger ikke skjul på bagtanken ved selv at lægge navn til det nye firma.

- Lige nu har jeg ikke planer om, at det er andre end mig selv, så det er jo indlysende at bruge mit eget navn. Så er der måske også lidt kynisk spekulation i, at jeg har fået et ganske kendt navn både i Danmark og i udlandet, siger Anders Kissmeyer.