Nørby også ude af TV 2

Udrensningen i TV2s bestyrelse gælder ikke kun formand Niels Boserup. Også næstformand Lars Nørby Johansen og Jess Myrthu er fortid i TV2. Det erfarer Business.dk.(Opdateret 17.27)

TV 2s næstformand Lars Nørby Johansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Der er lagt op til en større udskiftning i TV 2s bestyrelse, når Brian Mikkelsen i morgen træder på talerstolen til TV-stationens generalforsamling. Brian Mikkelsen ofrer ifølge Business.dks oplysninger næstformanden.

Dermed bliver der fra ejeren, statens, side ikke lagt skjul på, at man ikke har været tilfreds med udviklingen i TV2 den seneste tid.

Lars Nørby Johansen var kraftigt medvirkende til, at TV2s forrige direktør, Peter Parbo, forlod TV 2. En stilling som den tidligere koncernchef i Group 4 Securicor selv lagde billet ind på, men som tilfaldt Per Mikael Jensen.

Antallet af bestyrelsesmedlemmer i TV 2s bestyrelse skal ifølge en gammel beslutning reduceres på en generalforsamling i morgen.

Med Boserup og Nørby ude fortsætter den store udskiftning på TV2, der for få måneder siden sagde farvel til Per Mikael Jensen efter relativ kort ansættelse. For kort tid siden forlod også okomomidirektør Anders Kronborg virksomheden, da han blev forbigået som ny topchef.

Den stilling overtog Merete Eldrup for to uger siden. Hun kan nu se frem til en helt ny top i bestyrelsen, som også Jess Mythu, kommunikationsekspert hos Jøp, Ove & Myrthu forlader.

TV2s direktion, bestyrelse og ejere måtte for få mpneder siden sande, at de meget optimistiske forventninger til udviklingen på annoncemarkedet i 2007 ikke var i nærheden at holde. Det betød en nedjustering af forventningerne til årets resultat på 70-80 mio. kr. til 100 mio. kr. Det på trods af, at en stor sparerunde har barberet for 80-100 mio. kr. af omkostningerne.

I det seneste års tid har TV 2 blandt andet åbnet en nyhedskanal, TV 2 News, en radiokanal, TV2 Radio, og en sportskanal, TV 2 Sport, i samarbejde med Viasat. Især TV 2 Radio har skuffet med lave lyttertal.

Hverken Lars Nørby Johansen eller Merete Eldrup har nogen kommentarer til sagen før morgendagens generalforsamling, hvor antallet af bestyrelsesmedlemmer i TV 2s bestyrelse ifølge en gammel beslutning reduceres.