NNITs tykkere ordrebog løfter omsætningen

NNIT løftede omsætningen i årets tre første måneder, samtidig med at ordrebogen er blevet tykkere i de følgende måneder.

NNIT løftede omsætningen i årets tre første måneder, samtidig med at ordrebogen er blevet tykkere i de følgende måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så selv om it-selskabet måtte notere i et fald på bundlinjen - især som følge af en værdiregulering af aktier i moderselskabet Novo Nordisk - opjusterer det forventningerne til hele årets vækst.

Omsætningsvækst i hårdt marked

NNIT's nettoomsætning voksede i januar, februar og marts i år med 7,7 pct. i både rapporterede og faste valutakurser til 662,6 mio. kr. fra 615,3 mio. kr. i tilsvarende periode sidste år.

Periodens resultat faldt imidlertid med 11,8 pct. til 51,3 mio. kr. fra 58,1 mio. kr. Årsagen var dog primært en negativ værdiregulering af Novo Nordisk-aktier, som anvendes til afdækning af NNIT's langsigtede incitamentsprogram.

Overordnet er NNIT's administrerende direktør, Per Kogut, da også godt tilfreds med selskabets finansielle præstation i første kvartal.

»Resultatet bekræfter, at NNIT er en robust virksomhed, som leverer i overensstemmelse med forventningerne. I et modent marked med en beskeden vækst og stor konkurrence er det specielt lovende at konstatere, at NNIT leverer organisk omsætningsvækst,« siger han i regnskabet.

Tykkere ordrebog

Ordrebeholdningen for 2016 er indtil begyndelsen af andet kvartal vokset med 137 mio. kr. til 2275 mio. kr., svarende til 6,4 pct. i forhold til ordrebeholdningen i begyndelsen af andet kvartal 2015.

På det seneste har NNIT indgået aftaler med Danske Bank samt en ny kunde uden for life sciences-segmentet. Begge aftaler har hver især en samlet omsætning på et mellemstort, trecifret millionbeløb, oplyser NNIT.

»Jeg er meget stolt over de senest annoncerede kontrakter med markedsledende virksomheder, da det dokumenterer tillid til vores forretningsmodel og efterspørgsel på services af høj kvalitet,« slår Per Kogut fast.

Opjusterer forventningerne

På baggrund af kvartalet opjusterer NNIT forventningerne til væksten i hele 2016 i faste valutakurser. It-selskabet venter nu en omsætningsvækst i faste valutakurser på 5-8 pct. mod den tidligere forventning om "mindst" 5 pct.

Valutaeffekten på omsætningen ventes nu negativ med 0,3 pct.point, mens der tidligere var estimeret en effekt på 0,0 pct.point.

Forventningerne til overskudsgraden i faste valutakurser fastholdes på 10-11 pct., mens den i kroner ventes at blive 0,6 pct.point højere mod tidligere ventet blot 0,3 pct.point højere.

Venter at udbetale interimudbytte

NNIT opjusterer ikke alene sine forventninger - it-selskabet stiller også sine aktionærer et udbytte for perioden i udsigt.

De frie pengestrømme steg i første kvartal med 96 mio. kr. til 131 mio. kr. - først og fremmest som følge af en positiv udvikling i arbejdskapitalen.

Baseret på de stærke pengestrømme forventer NNIT at udbetale et interimudbytte på 48,5 mio. kr., svarende til 2 kr. per aktie, i august.

Tabel over NNIT's regnskab for første kvartal af 2016

Mio. kr.

  • Omsætning 662,6 615,3 2600,3
  • EBIT 69,8 63,3 269,1
  • Nettoresultat 51,3 58,1 212,4

Forventninger til 2016

  • Pct. Ved Q1 Før Q1
  • Omsætningsvækst, faste 5-8 Mindst 5
  • EBIT-margin, faste 10-11 10-11