NNIT ud med overskud - igen

Novo Nordisks IT-selskab fortsætter med at levere positive resultater trods finansiel krise. NNIT kom ud af 2008 med et overskud før skat på 173 mio. kroner

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den krise, der i øjeblikket også skyller ind over IT-branchen, har indtil videre ikke ramt Novo Nordisks IT-selskab, NNIT. Selskabet kunne i dag aflægge årsregnskab for 2008, hvor NNIT fremviser en omsætningsvækst på 19,8 procent i forhold til 2007. Samtidig fortsætter NNIT med at give overskud. I år landede resultatet på 173 mio. kroner før skat.

NNIT har sine rødder som IT-leverandør til netop medicinalbranchen, men har de senere år forsøgt at hente vækst på en række andre områder. For nylig indgik NNIT aftale med sin første kunde i pensionssektoren, PFA-pension, men NNIT er også aktive på en række andre områder.

Omsætningen for 2008 landede på 1,4 mia. kroner - og efter skat kan NNIT nu glæde sig over 133 mio. mere i kassen end sidste år. NNIT var oprindelig blot Novo Nordisk-koncernens IT-afdeling, men på nuværende tidspunkt stammer godt 36 procent af selskabets omsætning nu aktiviteter, der ikke har noget med Novo Nordisk at gøre.

I 2008, hvor det ellers var fyringer og nedskæringer, der var i højsædet, ansatte NNIT 256 nye medarbejdere. Det betyder, at NNIT nu beskæftiger 1.257 mand.