NNIT-topchef jagter øgede markedsandele i Danmark

It-selskabet NNIT venter i 2016 at øge omsætningen med mindst 5 pct.

Foto: Thomas Lekfeldt. - Væksten skal realiseres ved, at vi går ud og får fat i nye kunder. En stor del af det vil ske på det danske hjemmemarked, som vokser med 1,0-1,5 pct. om året, så vi skal ud at tage markedsandele fra vores konkurrenter, siger adm. direktør, Per Kogut.
Læs mere
Fold sammen

Det skal sikres gennem et øget forretningsomfang med eksisterende kunder men også ved fortsat at stjæle kunder fra konkurrenterne.

Det siger selskabets administrerende direktør, Per Kogut, i et interview med Ritzau Finans.

- Væksten skal realiseres ved, at vi går ud og får fat i nye kunder. En stor del af det vil ske på det danske hjemmemarked, som vokser med 1,0-1,5 pct. om året, så vi skal ud at tage markedsandele fra vores konkurrenter, siger Per Kogut.

Han ser derover potentiale for vækst bandt de bestående kunder.

- Vi har en meget flot kundebase, som vi tror, vi kan udvide samarbejdet med, siger han.

Hvor stor en del af væksten, der skal sikres af bestående kunder henholdsvis på helt nye kundeforhold vil selskabet ikke oplyse om, men vækstfokus er rettet mod international life science og det danske hjemmemarked.

I 2015 omsatte NNIT for 2600 mio. kr., hvilket i konstante valutakurser var en fremgang på 7,0 pct. Den seneste udmeldte prognose fra selskabet var en omsætningsvækst i lokale valutaer i 2015 på 6-8 pct.

At dømme ud fra selskabet ordrebog er selskabet godt på vej mod realisering af yderligere vækst i 2016. I begyndelsen af året er ordrebogen øget med 104 mio. kr. til 2020 mio. kr., hvilket svarer til en fremgang på 5,4 pct. i forhold til niveauet i begyndelsen af 2015.

Selskabet har valgt at introducere ordrebogen for at give investorerne og andre indsigt i, hvordan den fremtidige omsætning vil være.

- Det giver en indikation af vores fremtidige vækst. Vi har guidet en på en langsigtet omsætningsvækst på 5 pct., og vi kan se nu, at vores backlog i 2016 er ca. 5,4 pct. større i forhold til 2015, og det passer jo fint med vores langsigtede guidance på 5 pct., siger Per Kogut.

Han er erklærer sig tilfreds med, hvad selskabet har præsteret i fjerde kvartal, som traditionelt er et stort kvartal for selskaber inden for it.

- Jeg synes ikke, at fjerde kvartal har budt på noget dramatik overhovedet. Det er jo et kvartal, som alle i it-industrien ser frem til, for det er typisk det bedste kvartal på hele året både på top og bund. Det har det heldigvis også været for os i 2015, lyder det fra NNIT-topchefen.