NNIT køber dansk konsulenthus for trecifret millionbeløb

NNIT har indgået aftale om køb af den danske konsulentvirksomhed Scales Group for 122 mio. kr. samt en mulig resultatafhængig betaling på yderligere 52 mio. kr.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser NNIT i en meddelelse, der også indeholder nye forventninger til 2017.

Scales har 113 medarbejdere i Danmark og Norge og omsatte sidste år for 116 mio. kr. Selskabet har fokus på implementering af Microsoft Dynamics AX 365 ERP og CRM-løsninger, der blandt andet bruges af virksomheder til at styre økonomi, lagre og kunderelationer.

Efter opkøbet af aktierne i Scales Group vil selskabet fortsætte sin daglige drift og arbejde sammen med NNIT på nye forretningsmuligheder om større projekter og application outsourcing. Scales vil få navnet "Scales, an NNIT Group Company", oplyser NNIT.

Købsaftalen ventes lukket den 31. maj, hvorefter Scales Group ventes at blive del af NNIT med virkning fra 1. juni.

FORVENTNINGERNE HÆVES

Som konsekvens af købet løfter NNIT forventningerne, så omsætningen nu ventes at vokse med 4-8 pct. i lokal valuta mod tidligere ventet 1-5 pct. Den organiske vækst ventes uændret at lande i intervallet 1-5 pct.

Forventningen til overskudsgraden er uændret 10 pct. i faste valutakurser.

NNIT venter i øvrigt nu et investeringsniveau på 16-18 pct. af omsætningen i 2017. Heraf relaterer omkring 4 pct.point sig til købet af Scales. De resterende 12-14 pct. planlægges fortsat investeret i drift og et nyt datacenter.

Generelt gælder, at NNIT sjældent investerer i andre selskaber, forklarer Per Kogut, NNIT's administrerende direktør i en pressemeddelelse.

- Vi forfølger fortsat en robust og organisk vækststrategi, men er åbne for at nære væksten gennem opkøb, når muligheden byder sig, siger Per Kogut.