NNIT kan blive en tiltrængt afveksling på børsen

Det er småt med børsnoterede danske it-selskaber, så NNIT kan blive en god afveksling på børsen i København, og så er timingen helt rigtig, vurderer analytiker.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt finans, industri og medico er der ikke mange it-selskaber, der springer i øjnene blandt de 157 danske, børsnoterede selskaber.

En børsintroduktion af Novo-datteren NNIT vil derfor være et kærkomment selskab for it-aktierne SimCorp og Columbus, vurderer senioranalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Han vurderer, at der vil være købere til aktien, hvis den bliver sat i fri handel, selskabet onsdag oplyser, at man overvejer.

»Det er interessant for aktiemarkedet i sig selv, for vi har jo ikke særlig mange it-selskaber. Der er nogle risici ved NNIT, men jeg tror generelt, at der vil være en rimelig interesse for det på aktiemarkedet,« siger Michael Friis Jørgensen.

Også for NNIT er timingen rigtig god, vurderer han.

»Det kan være godt for virksomheden at komme ud, få noget mere fokus og sit eget liv. Der er nogle risici, men vi ved, at de i hvert fald har én stor og stabil kunde, der vækster godt, og som vil gøre det de næste ti år. Derudover må man forvente, at NNIT har nået en kundemasse, hvor Novo fylder mindre relativt set,« siger Michael Friis Jørgensen og fremhæver desuden den gode stemning på aktiemarkedet efter et forrygende 2013 for de danske aktier - en optur, der er fortsat ind i 2014.


 

Endelig giver det også god mening for Novo Nordisk endeligt at udskille it-selskabet ligesom man gjorde med Novozymes, der blev børsnoteret i november 2000.

»For Novo er det ikke et strategisk område at være i it. Novo udskiller NNIT for at kunne fokusere kerneforretningen, ligesom man i sin tid gjorde med Novozymes, og det er en fin idé,« siger Michael Friis Jørgensen, som ikke forventer en stor effekt i Novos værdiansættelse.

Alt i alt er børsnoteringen oplagt og helt i tråd med Novos ånd, fastslår Michael Friis Jørgensen.

»Det ligger i Novos DNA, at når et selskab skal udvikle sig, så har det godt af at komme ud, ligesom man så det med Novozymes, som jo har klaret sig rigtig godt. Novo har også en ingeniørdel, som man kunne argumentere for, at man skal udskille på et tidspunkt,« han.