NNIT i vækst

Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, bevæger sig med hastige skridt opad i den danske IT-superliga. Selskabet omsatte for 1,59 mia. kr. i 2009.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Novo Nordisk-ejede IT-selskab, NNIT, har tilsyneladende stor succes med at vinde markedandele uden for selskabets normale forretningsområder. Det viser NNITs regnskab for 2009, hvor selskabet kommer ud med et overskud på 202 mio. kroner og en omsætning, der nu er oppe på 1,59 mia. kroner.

Oprindelig var NNIT primært specialseret indenfor sektorer, der er i familie med moderselskabet, Novo Nordisk - nemlig Pharma og Medico-industrien. Men de senere år har NNIT i stigende grad forsøgt at nå ud i andre sektorer, og har i nyere tid indgået kontrakter med PFA, BRFKredit og flere andre selskaber i den finansielle sektor og forsinkringsbranchen.

NNIT beskæftiger godt 1400 ansatte - og har dermed efterhånden vokset sig større end de fleste i den danske IT-servicesektor. Samtidig har NNIT købt op i udlandet, for at vokse yderligere. Det har tidligere været spået, at Novo Nordisk i nær fremtid ville sælge NNIT ,men det er altså endnu ikke sket, og NNIT ejes fortsat 100 procent af insulin-kæmpen.