NNIT har vist, at det kan lade sig gøre med en børsnotering

KMD kan ende på børsen, når de amerikanske ejere vil sælge inden for de næste par år. Noteringen af NNIT har vist, at det kan være den rigtige vej, siger KMD-chef Eva Berneke.

»NNIT har vist, at det kan lade sig gøre med en børsnotering. Man kunne have stillet spørgsmålstegn ved, om NNIT var for lille, men det kunne lade sig gøre,« siger Eva Berneke, topchef i KMD. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

KMD kan ende på børsen, når den amerikanske kapitalfond Advent skal sælge den danske it-virksomhed. Indtil videre er der ikke truffet nogen beslutninger, men børsnoteringen af den Novo Nordisk-ejede it-virksomhed NNIT åbner nye muligheder for KMD.

»NNIT har vist, at det kan lade sig gøre med en børsnotering. Man kunne have stillet spørgsmålstegn ved, om NNIT var for lille, men det kunne lade sig gøre,« siger Eva Berneke, topchef i KMD.

NNIT omsætter for ca. 2,4 mia. kr. Det er stort set halvdelen af salget i KMD. Alligevel gik noteringen af det tidligere Novo Nordisk-ejede it-selskab godt. Og det kan blive samme vej, som KMD skal. Virksomheden blev privatiseret, da den svenske kapitalfond EQT købte den i 2009. Siden solgte svenskerne KMD videre til den amerikanske fond Advent. Det skete i 2012, og amerikanerne går sandsynligvis i gang med at finde en ny ejer til den danske it-virksomhed inden for to-tre år.

»En mulighed er også, at vi bliver solgt til en anden stor international virksomhed, men lige nu holder vi mange muligheder åbne. Min opgave er at sørge for, at virksomheden ser fornuftig ud til den tid,« siger Eva Berneke.

KMD skal i topform

Eva Berneke siger, at hun ikke bare skal tænke på den nuværende ejer, men i lige så grad gøre det, som er godt for virksomheden, også når ejerskabet en dag er et andet.

»Jeg arbejder meget med Advent på at finde den rigtige exit-form, men jeg gør det, som er godt for KMD på lidt længere sigt. Det er klart, at hvis vi kommer til at sidde midt i en børsnotering, så vil vi stoppe med de større opkøb. Lige nu prøver vi at få KMD i den absolut bedste topform til den konkurrence, der kommer. Vi skal styrke KMD og få virksomheden ind på de markeder, som vi gerne vil ind på,« siger Berneke.

Det danske marked for nye børsnoteringer blev ramt hårdt, da bunkervirksomheden OW Bunker sidste efterår gik konkurs, blot et halvt år efter virksomheden var noteret i København. NNIT var den første børsnotering efter det ulykkelige sammenbrud i OW Bunker. I foråret tegner det til, at tagpapvirksomheden Icopal bliver noteret, ligesom kæmpenoteringen af det statslige energiselskab Dong også kan finde sted i første del af 2016.