NNIT-chef holder på pengene - afviser opkøb

Chefen for Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, Per Kogut, lover, at han ikke vil kaste sig ud i opkøb eller andre vilde eventyr i en overskuelige fremtid efter selskabets børsnotering.

NNIT på Østmark i Søborg står foran en børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I stedet skal forretningen kører videre som før, så vidt som muligt, mener han. Den besked får rosende ord med på vejen af en analytiker.

Det skriver dagbladet Børsen.

Investorer i NNIT skal derfor ikke forvente en vækstkomet som Novo Nordisk. Væksten vil være i det samme tempo som hidtil og den vil være organisk, uden opkøb, fastslår Per Kogut.

- Det bliver i høj grad business as usual. Medmindre du køber fallitboer, så koster det jo skjorten. Du skal virkelig have penge op af lommen. Så vi har ingen, overhovedet ingen, slet ingen, absolut ingen, planer om opkøb, udtaler Per Kogut, administrerende direktør i NNIT, til dagbladet Børsen.

I stedet for at bruge penge på opkøb vil selskabet give investorerne en del af overskuddet i form af udbytte. Planen er, at udbyttet skal udgøre 40 pct. af virksomhedens overskud om året.

Den besked vækker glæde hos analytiker Morten Imsgard fra Sydbank. Ifølge ham vil en solid udbyttevirksomhed som NNIT være særdeles interessant i det nuværende lavrentemiljø, hvor investorerne hungrer efter afkast.