NNIT-boss: Stor pipeline giver optimisme for fremtiden

It-selskabet NNIT melder om en stærk pipeline af mulige kontrakter, hvilket får selskabets administrerende direktør, Per Kogut, til at udtrykke sig "fortrøstningsfuldt for fremtiden".

ARKIVFOTO: NNIT-boss Per Kogut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

»Jeg synes, at der er stor aktivitet i markedet. Vi oplyser ikke helt vores pipeline-tal, men det ser fornuftigt ud, og der er ingen grund til bekymring der,« siger Per Kogut til Ritzau Finans og uddyber:

»Det er både kontrakter ude i den lidt længere horisont, men det er også konkrete sager, vi arbejder på lige nu, som ikke er lukkede, og hvor vi forhandler med kunden - både med hensyn til forlængelser og med nye kunder.«

Og de kontrakter, som selskabet har indgået hidtil i 2016, giver ham grund til optimisme for 2017.

»Hvis du kigger på, hvad det er, vi har lukket af aftaler i første kvartal, ikke mindst i andet kvartal, men også i tredje kvartal, så vil du se, at vi har rigtig mange aftaler - også store aftaler: Med Pandora, Statens Serum Institut, Widex og Danske Bank, og de får jo helårseffekt i 2017,« siger Per Kogut.

NNIT havde ved starten af fjerde kvartal 2016 en ordrebog på 2662 mio. kr., hvilket var 179 mio. kr. - eller 7,2 pct. - mere end på samme tidspunkt året før.

Ses alene på ordrebogen for 2017 og 2018 var ordrebogen dog blot 1,8 pct. højere end ordrebogen for 2016 og 2017 på samme tidspunkt sidste år. Her opvejer et antal store outsourcing-kontrakter med spillere som Novo Nordisk, Arla og Vestas, som endnu ikke er blevet genforhandlet, den positive påvirkning fra nye kontrakter.