NNIT: 10 mio. solgte aktier vil være en succes

Bestyrelsesformand Jesper Brandgaard forventer en loyal skare af private investorer - nøjagtig lige som hos Novo Nordisk.

Jesper Brandgaard. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Novo Nordisks it-selskab NNIT skal stå på egne ben. 40 pct. af aktierne i selskabet sættes til salg fra 25. februar til og 5. marts, og kommer til at koste mellem 100-120 kr. pr. stk.

Selskabets bestyrelsesformand, Jesper Brandgaard, der er finansdirektør i Novo Nordisk, siger, at børsnoteringen i hans optik er en succes, hvis de ti millioner aktier bliver udsolgt.

- Succesen vil være hjemme, hvis vi får solgt aktierne gerne i den øvre ende af intervallet. En fuldtegnet bog i den øvre ende af intervallet - så vil jeg sige, at vi har gjort det godt, siger Jesper Brandgaard til Ritzau Finans, da NNIT's prospekt blev præsenteret på fondsbørsen i København mandag.

Novo Nordisk og Novo A/S kommer til at sidde på 51 pct. af aktierne, da de hver vil have 25,5 pct. efter børsnoteringen ved fuldtegning. Og ellers går man efter en bred kreds af aktionærer, når aktierne udbydes fra på onsdag.

- Typisk ser man, at mellem 10-15 pct. af aktierne går til private aktionærer. Og den er også den størrelsesorden, vi går efter her. Aktien har en udmærket karakteristik til, at den vil være interessant for private investorer. Og det er også det feedback, jeg har fået, siger bestyrelsesformanden.

- Men vi forventer, at den primære ejerandel kommer fra danske og internationale investorer, siger han.

Jesper Brandgaard siger, at man i Novo Nordisk historisk har set, at det at have en god base af private aktionærer giver en vis stabilitet, når der er uro på aktiemarkedet.

- Vi har oplevet, at vore private investorer er meget loyale overfor vores aktie, siger NNIT's bestyrelsesformand.

NNIT så dagens første spæde lys i 1994, da Novo Nordisk besluttede sig for at få sin egen it-afdeling. Her 20 år efter ligger den samlede omsætning omkring 2,4 mia. kr., hvoraf halvdelen kommer fra andre kunder end Novo Nordisk. Og når NNIT har fået så mange andre kunder, er tiden inde til at gå på børsen, påpeger Jesper Brandgaard..

- Når jeg sidder med vores investorer i Novo Nordisk, så er det svært at forklare, hvorfor Novos aktier er eksponeret mod, om DSB kører til tiden, mod grise der bliver slagtet i Randers, og mod om mælkebønderne kan komme af med mælken, siger han og henviser til nogle af de kunder, der i dag er i NNIT.

- Det er en helt anden type risiko for investorerne, der er ved at drive virksomhed med nogle meget store betydelige kunder. Og den risiko har investorerne i Novo ikke tænkt på, når de går ind i vores aktie, siger Jesper Brandgaard.

Samtidig har NNIT nu en størrelse, der gør, at selskabet kan stå på egne ben.

- Ser vi på Novozymes, er der sket en fantastisk udvikling, fra da vi lod selskabet komme fri og stå på egne ben og til nu. Nu klipper vi navlestrengen, siger selskabets bestyrelsesformand.