NKTs bestyrelse har mistet tålmodigheden: Topchef fratræder med øjeblikkelig virkning

Industriselskabet NKTs CEO Michael Hedegaard Lyng fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning samtidig med, at selskabet nedjusterer forventningerne til årsregnskabet for 2018 og det kommende år.

Michael Hedegaard Lyng er færdig som CEO i industriselskabet NKT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Søren Bidstrup

Topchefen i industriselskabet NKT, Michael Hedegaard Lyng, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning efter 11 år på posten.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Finansdirektør Roland M. Andersen konstitueres som CEO, mens søgningen efter en ny administrerende direktør påbegynder snarest muligt.

Fratrædelsen falder sammen med, at Brøndby-virksomheden har nedjusteret forventningerne til årsresultatet som følge af »eksterne uventede omstændigheder.«

Ifølge bestyrelsesformand i NKT Jens Due Olsen var det på tide at få nogle friske kræfter ind i virksomheden. Det siger han til Ritzau Finans.

»Michael har som CEO udviklet NKT signifikant hen imod den markedsledende position, vi har inden for transmission af grøn energi, men jeg synes, at med dagens udmelding, så er det også et godt tidspunkt at tilføje nye kompetencer på,« siger Jens Due Olsen.

»Vi er ret sikre på, at det, vi gør, er det rigtige, men nogle gange er det også bare godt at få nye øjne på«, siger han.

Selskab Kurs Ændr. %

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, mener at fratrædelsen er en direkte konsekvens af de svage regnskabsresultater.

»Bestyrelsen i NKT har mistet tålmodigheden med direktør Michael Lyng efter flere svage regnskaber og har efter en fyring konstitueret Roland M. Andersen som ny direktør. Regnskabet svarer til aktiekursudviklingen, hvor investorerne har mistet 65 pct. af deres aktiepenge de seneste 13 måneder siden opsplitningen. Investorerne er ikke i, men kan meget let få en meget høj negativ tænding af de udeblevne resultater,« skriver han i en kommentar.

NKT skilte for et år siden Nilfisk, storproducent af rengøringsmaskiner, ud i et særskilt børsnoteret selskab.

Efter nedjusteringen forventer NKT for sine kabelaktiviteter i 2018,et operationelt EBITDA-resultat på cirka 70 mio. euro. Tidligere ventede selskabet et driftsoverskud i den lave ende af 90-110 mio. euro.

Endnu værre venter NKT det kommer til at gå i 2019, hvor indtjeningen vil tage et markant dyk.

Kabelproducenten forudser nemlig et operationelt EBITDA-overskud på 10-30 mio. euro, og den høje ende af det interval er altså mere end en halvering sammenlignet med forventningen til i år.

Prognosen er eksklusive de forventede resultater i Photonics.