NKT vinder ordre på over 1 mia. kr. fra Dong Energy

NKT Cables vinder en offshorekontrakt på mere end 1 mia. kr. Selskabet skal levere et eksportkabelsystem til havvindmølleparken Hornsea Project One, der er ejet af Dong Energy. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

NKT Cables vinder en offshorekontrakt på mere end 1 mia. kr. Selskabet skal levere et eksportkabelsystem til havvindmølleparken Hornsea Project One, der er ejet af Dong Energy. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT/J.Ellebo

Kontrakten omhandler levering af et 170 km 220 kV AC højspændingskabel til vindmølleparken. Kablet, der produceres i Tyskland fra 2017, er planlagt til levering i starten af 2018.

Det er selskabets tredje store offshoreprojekt i samarbejde med Dong Energy, og kabelproducentens administrerende direktør er tilfreds med det fortsatte samarbejde.

- Det understreger vores position som en betydelig spiller på markedet for levering af kabler til havvindmøller, og at vores kunder ser os som en stærk og troværdig partner på disse komplekse projekter. Offshoremarkedet er et vigtigt segment i vores Excellence 2020 strategiplan, og ordren understreger vores opfattelse af, at det rummer attraktive muligheder for os i de kommende år. Samtidig sikrer ordren fuld visibilitet for hele 2017, siger Michael Hedegaard Lyng i meddelelsen.