NKT-topchef: Kabelkontrakt er et vigtigt skridt

NKT Cables har taget et væsentligt skridt fremad på det lukrative marked for søkabler.

NKT Cables har taget et væsentligt skridt fremad på det lukrative marked for søkabler. Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT/J.Ellebo

Med en milliardordre fra Dong Energy på 170 km. højspændingskabel til havmølleparken Hornsea Project One har NKT Cables sikret fuld beskæftigelse hele næste år til den del af sin fabrik i Køln, der laver søkabler. Værdien af ordren løber op i over 1 mia. kr., eller 139 mio. euro.

- Det er meget vigtigt for NKT, da en stor del af den strategiplan, som vi lancerede for nyligt, går i retning af at få et bedre fodfæste inden for de store kontrakter, der er til offshoresegmentet, siger administrerende direktør for NKT Cables Michael Hedegaard Lyng til Ritzau Finans.

Da NKT i forvejen har fyldt ordrebøgerne for søkabler i 2016 betyder aftalen, at der er fuld visibilitet frem til starten af 2018. NKT har dog varslet, at det relativt nemt vil kunne udbygge sin fabrik i Køln.

- Noget af det, der ligger i vores strategiplan for 2020 er, at vi godt kunne tænke os at addere kapacitet inden for dette her højværdisegment. Det har vi mulighed for at gøre til en relativt lav investering. Det er klart, at den her ordre er med til at understøtte sådan en beslutning, men som sådan er det ikke påkrævet for at kunne levere, siger Michael Hedegaard Lyng.

Han skønner, at NKT tidligst i slutningen af i år vil træffe beslutning om en eventuelt investering. Den vil i givet fald løbe op i omegnen af 250 mio. kr.

- Det er selvfølgelig mange penge, men det er en marginal investering i forhold til den samlede investering i en fabrik som Køln, som har kostet halvanden milliard kr. eller lidt mere. Investeringen vil give en merkapacitet på 30-35 pct. så det er meget attraktiv beslutning, der ligger foran os, men vi skal selvfølgelig også sikre os, at vi gør det i et marked, som kan absorbere kapaciteten. Der er sådan en ordre her vigtig, siger Michael Hedegaard Lyng.

Dong Energys Hornsea Project One vil få en kapacitet på 1,2 gigawatt og bliver dermed verdens største havmøllepark.

Ud over NKT Cables har også ABB i sidste uge meldt om en kabelkontrakt fra Dong til Hornsea Project One. Værdien af den ordre var på 250 mio. dollar.