NKT-topchef glæder sig over udviklingen i Cables

NTK Cables kom ud af fjerde kvartal med en bedre indtjeningsmargin end ventet, hvilket ifølge selskabets administrerende direktør, Michael Hedegaard Lyng, skyldes en bedre eksekvering på nogle af de store projekter, som selskabet har.

NKT Holdings bestyrelsesformand Jens Due Olsen Lyng. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

»Vi leverer en rigtig stærk indtjening i fjerde kvartal, på trods af at vi har negativ vækst i vores produktforretning. Så et kvartal hvor vi eksekverer bedre end ventet, og det er også derfor, vi kommer ud med højere indtjeningsmarginer, end vi havde guidet«, siger Michael Hedegaard Lyng og uddyber:

»Det er primært relateret til de store projekter, hvor vi har haft bedre eksekvering, end vi havde ventet. I de projekter er det altid svært at sige, helt hvordan det går - det er svært at forudsige, men generelt set har vi haft bedre eksekvering og bedre produktion, end vi havde lagt ind i vores forventninger til året«.

NKT Cables' store projekter omfatter særligt meget store kabler til offshore vindmølleparker, og på det område er selskabet altså blevet bedre til at gennemføre produktionen og leverancerne.

»Det er rigtig lang tid siden, vi har haft nogle produktionsproblemer eller leveringsproblemer over for vores kunder. Så ja, vi er blevet væsentligt bedre til at håndtere de her store projekter«, siger Michael Hedegaard Lyng.

NKT Cables nåede for 2016 en operationel driftsmargin (EBITDA) på 9,7 pct., hvor selskabet i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal meldte en årsforventning ud på 9,0-9,3 pct.

Den organiske vækst i Cables var dog knap så opløftende og endte for året på minus 10 pct., hvor prognosen i regnskabet for tredje kvartal var en negativ organisk vækst på 5 til 10 pct.