NKT: Opkøbte aktiviteter trak fremgang i tredje kvartal

NKT er kommet med foreløbige regnskabstal forud for spaltningen af Nilfisk, der ventes at blive selvstændigt børsnoteret på torsdag.

Arkvifoto: NKT er kommet med foreløbige regnskabstal forud for spaltningen af Nilfisk, der ventes at blive selvstændigt børsnoteret på torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

I den tilbageværende NKT-forretning (det tidligere NKT Cables) opgøres omsætningen for tredje kvartal til cirka 303 mio. euro, mens det operationelle driftsresultat (EBITDA) ses lande på cirka 44 mio. euro.

»Stigningen i omsætning (std. metalpriser) og operationelt EBITDA på henholdsvis cirka 107 mio. euro og 23 mio. euro sammenlignet med tredje kvartal 2016 var primært drevet af de opkøbte aktiviteter i Projects-forretningen. I Products-forretningen var den organiske vækst flad,« skriver NKT i meddelelsen

For NKT Photonics, som bliver i NKT efter spaltningen af Nilfisk, vil der blive meldt nye forventninger ud for 2017 i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, efter at selskabet i begyndelsen af september gennemført opkøbet af Onefive.

Regnskabet fra NKT offentliggøres den 15. november.

/ritzau/FINANS