NKT-konkurrent leverer rekordhøjt salg i tredje kvartal

Det amerikanske selskab Tennant, der er konkurrent til danske NKT's forretningsdivision Nilfisk-Advance, havde et rekordhøjt salg i tredje kvartal, hvor både omsætningen i USA og på globalt plan bliver fremhævet.

Det amerikanske selskab, der ligesom Nilfisk-Advance fremstiller rengøringsmaskiner, havde i månederne juli, august og september et salg på 204,8 mio. dollar.

Det var en fremgang på 1,1 pct. i forhold til samme periode året før, men ser man bort fra valutakurseffekter var der tale om en fremgang på 7,6 pct.

Salgsudviklingen var dog helt på linje med analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 204,5 mio. dollar.

- Vi havde rekordhøj omsætning for et tredje kvartal, og det var igen drevet af strategisk salg i Nordamerika og globalt salg af nye produkter, siger Chris Killingstad, administrerende direktør i Tennant, i en kommentar til regnskabet.

Det amerikanske selskab, der har hovedsæde i Minneapolis og beskæftiger omkring 3000 personer, havde i tredje kvartal en indtjening per aktie på 0,68 dollar. Det var et stykke over forventningen i markedet, der lød på 0,59 dollar. Estimatet var dog kun baseret på to analytikere.

I forbindelse med regnskabet justerer Tennant forventningerne til årets resultat. Tennant regner nu med en indtjening per aktie på 2,45-2,65 dollar for hele året. Tidligere regnet selskabet med et overskud på 2,40-2,70 dollar.

Som følge af ugunstige valutakurser nedjusterer det amerikanske selskab dog også forventningerne til årets salg, så det nu sigter efter en toplinje på 815-825 mio. dollar mod tidligere 825-845 mio. dollar.

Tennant er blandt de store spillere på markedet for professionelt rengøringsudstyr. Det amerikanske selskab har en markedsandel på omkring 8 pct. på verdensplan. Det er en kende mindre end Nilfisk-Advance og det tyskejede selskab Kärcher, der begge sidder på cirka 12 pct. af markedet.

Nilfisk-Advance er NKT's næststørste forretningsområde. Derudover har selskabet kabeldivisionen NKT Cables samt selskabet Photonics, der blandt andet laver fiberlaser.

NKT kommer med regnskab for tredje kvartal 12. november.