NKT har tysk smertensbarn

Mens Nilfisk-Advance-delen kører aldeles glimrende for NKT, så har de alvorlige problemer en højspændingsfabrik i Køln, som spænder ben for et godt regnskab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forventningerne var store til NKT, hvor analytikerne havde regnet med en opjustering. Men den udeblev, da både omsætning og indtjening er lavere end analytikernes estimater. Det er hovedsageligt på grund af NKT Cables i Køln, som har store indkøringsproblemer.

Læs også: Skuffende NKT-regnskab lugter af kursklø

”Det er klart svagere på indtjeningen og det er hovedsageligt kabelfabrikken med højspændingsarbejdet i Køln, der er problemet. Der er nogle problemer med de meget store og komplekse projekter, og det sænker simpelthen indtjeningen i Cables. De holder fast i forventningerne til helåret, og det kan jeg også godt forstå, når jeg ser deres indtjening i andet kvartal. Men det er en skuffelse. Jeg havde helt klart forventet, at der ville komme en opjustering,” lyder det fra senioranalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen.

Lys fremtid trods alt

Højspændingsfabrikken i Køln blev lagt den 21. juni 2008 og anses som grundstenen i NKT’s Cables-del. Fabrikken er ifølge analytikerne NKT’s helt store problem, da den anden store division, Nilfisk-Advance, omvendt drøner ud af vækstsporet hvad angår indtjening og omsætning.

”Nilfisk-Advance kører fantastisk godt med god indtjening, så de skal snart have NKT Cables op at køre. Men indtil videre er det åbent spørgsmål, hvor længe man skal bokse med de udfordringer, der er i Køln,” siger Jacob Pedersen.


Læs også: Opkøbsbølge forude - milliarder ligger klar

Brian Rathje fra Alm. Brand er mere positiv hvad angår fremtiden for NKT.

”Vi er ret optimistiske på den lange bane. Der er nogle udfordringer for NKT, men jeg er overbevist om, at dem skal de nok få løst. Nilfisk-Advance buldrer jo derud af i forvejen, og højspændingsdelen skal nok trække læsset i Cables, når problemerne her er løst,” lyder det fra Rathje, der har købsanbefaling på NKT-aktien, selvom den ved børståbning fik nogle tæsk, da den faldt 8,5 procent efter nogle få minutters handel.