NKT har stigende salg og driftsindtjening

NKT Holding havde fremgang målt på toplinjen, og driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger, det operationelle EBITDA, gik frem.

I forbindelse med kvartalsregnskabet justerer NKT Holding forventningerne til hele 2016, hvor selskabet nu venter en negativ organisk vækst på 2-3 pct. og en operationel EBITDA-margin på omkring 9,6 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT/J.Ellebo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koncernomsætningen opgjort i standardmetalpriser steg til 457,4 mio. euro fra 438,5 mio. euro i tredje kvartal sidste år. Den organiske vækst opgøres til 2 pct.

Endvidere blev det operationelle EBITDA-resultat forbedret til 47,4 mio. euro fra 36,7 mio. euro i samme kvartal året før.

- Det finansielle resultat for tredje kvartal var tilfredsstillende og var baseret på organisk vækst og øget indtjening i både Nilfisk og NKT Cables, siger koncerndirektør Michael Hedegaard Lyng og uddyber:- Overordnet bestod kvartalet af en række milepæle for NKT inklusive implementering af en ny organisationsstruktur i Nilfisk som skal drive vores vækstambitioner og som samtidig gør det muligt at spare EUR 35 mio., kombineret med NKT Cables' køb af ABB HV Cables og salg af ikke-kerneforretningerne Automotive og Kina.

I forbindelse med kvartalsregnskabet justerer NKT Holding forventningerne til hele 2016, hvor selskabet nu venter en negativ organisk vækst på 2-3 pct. og en operationel EBITDA-margin på omkring 9,6 pct.
Tidligere ventede selskabet en flad organisk vækst og en EBITDA-margin på niveau med de 9,4 pct., det realiserede i 2015.