NKT har plads til flere ordrer på offshore til 2018-levering

NKT har fuld kapacitetsudnyttelse i 2017 på produktion af kabler til offshoreprojekter på sin fabrik i Köln, mens der fortsat er plads til at tage nye ordrer ind på det område til produktion i 2018.

Læs mere
Fold sammen

Det siger administrerende direktør for NKT Michael Hedegaard Lyng, som kan glæde sig over en pæn resultatfremgang i kabelforretningen i første kvartal.

- Der er rigtig god visibilitet, og hele 2017 er dækket på offshore. Så vi ved præcis, hvad vi skal producere, og det er vi i fuld gang med at eksekvere og går fuldstændig som planlagt.

- Der er stadigvæk plads til nye ordrer i 2018, men det er meget naturligt på nuværende tidspunkt, men vi har god visibilitet ind i 2018 også, siger Michael Hedegaard Lyng til Ritzau Finans.

Han melder om fortsat god budaktivitet i markedet for offshoreprojekter og ser derfor positivt på muligheden for at få nye ordrer ind, så hele kapaciteten også i 2018 kan blive udnyttet fuldt ud.

- Hele tender-aktiviteten i markedet er god, og selvfølgelig skal man have en underskrift på en kontrakt, før at man kan sige, at det er vores projekter, men hvis vi får vores fair andel af markedet, som vi plejer at gøre, så ser 2018 også god ud, siger NKT-direktøren.

Kabelforretningen kom ud af første kvartal med et operationelt driftsresultat, EBITDA, på 17,8 mio. euro, hvilket var en fremgang fra 12,1 mio. euro i samme periode sidste år.

Fremgangen var drevet af de aktiviteter, som NKT har købt af ABB og blev indlemmet i regnskabet per 1. marts, men også af en positiv udvikling i den resterende del af forretningen.

Til sammenligning var konsensus blandt analytikerne ifølge Jyske Bank et operationelt EBITDA på 13,7 mio. euro.

Resultatet blev skabt på baggrund af en omsætning i NKT Cables på 185,2 mio. euro - opgjort i standardpriser - mod ventet 185,0 mio. euro og 163,3 mio. euro i samme periode sidste år.

Forventningerne til selskabets udvikling for hele året fastholdes. Der ventes dermed fortsat en omsætning i NKT Cables på cirka 1,1 mia. euro og et operationelt EBITDA på cirka 140 mio. euro.

Mens NKT har godt gang i offshoreforretningen, så er onshoremarkedet mere problematisk.

- Onshoremarkedet er udfordret, som det også har været igennem lang tid, og der er hverken nogen forværring eller forbedring, siger Michael Hedegaard Lyng.

Han ser dog en forbedring "nogle kvartaler fremme", og det skyldes særligt de store Südlink-projekter i Tyskland, hvor en infrastrukturmotorbane skal bringe strøm fra den nordlige del af landet, hvor der er stor produktion af vedvarende energi blandt andet fra vindparker, ned til den sydlige del af landet.

- Det vil være DC-relateret (jævnstrømskabler), men der vil også være en masse fødelinjer ind til den her nye motorvej, som vil være traditionelle AC-projekter (vekselstrøm) - det forventer vi på sigt vil give væsentligt bedre balance mellem udbud og efterspørgsel i det mere traditionelle onshore-high-voltage-segment, siger Michael Hedegaard Lyng

/ritzau/FINANS