NKT foretager endnu et frasalg for at fokusere på kerneforretning

NKT Cables frasælger sine aktiviteter inden for kabler til bilindustrien for at skærpe sit fokus på selskabets kerneaktiviteter. Det sker få dage, efter at selskabet annoncerede salget af sine kabelaktiviteter i Kina.

NKT-kabler. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT-kabler. PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiviteterne omfatter ledninger til biler, samt fleksible- og specialkabler såvel som en fabrik i Vrchlabí i Tjekkiet med cirka 400 medarbejdere.

Dermed er der ved at blive ryddet godt op i kabelforretningen, der 21. september omvendt foretog et historisk stort opkøb med erhvervelsen af ABB's højsændingskabelforretning for godt 6 mia. kr.

NKT's automotive kabelaktiviteter, som selskabet ellers købte så sent som i 2007 og omfatter en fabrik i Tjekkiet med cirka 400 medarbejdere, sælges nu til et datterselskab i den tyske Wilms Group.

- Salget af både dette område og vores APAC-forretning, som blev offentliggjort i sidste uge, gør, at vi nu kan fokusere på vores kerneforretninger. Det fokus indebærer også at blive en førende spiller inden for højspændingsenergikabler til on- og offshore-segmentet baseret på vores nylige køb af ABB?s højspændingskabelforretning, siger Michael Hedegaard Lyng, administrerende direktør for NKT Cables, i en meddelelse.

NKT oplyser, at der er tale om en overskudsgivende forretning, men det præciseres ikke yderligere, og der opgøres heller ikke en salgspris for aktiviteterne.

- NKT Cables har været en tilfreds ejer af automotive-kabelforretningen i en årrække, men det har været et nichemarked for os med få, store automotive-kunder. Med Wilms Group er jeg overbevist om, at vi har fundet den rette ejer til at videreudvikle forretningen, især på grund af deres erfaring og komplementerende produkter, udtaler Michael Hedegaard Lyng.

/ritzau/FINANS