NKT deltager i stor kinesisk ordre på køreledninger

NKT Cables deltager i en stor ordre på køreledninger til Kina til et samlet beløb af 45 mio. euro (330 mio. kr.).

Ordren betyder, at NKT Cables i et joint venture med kinesiske Daqo Group etablerer en produktionsenhed til køreledningsmateriel i Kina.

- Myndighedernes planer om at "reducere" de store fysiske afstande i Kina via højhastighedsbaner har nu skabt basis for etablering af en fabrik, som udelukkende skal fremstille køreledningsmateriel til det kinesiske jernbanenet. Fabrikken skal ligge i Nanjing nogle hundrede kilometer vest for Shanghai, skriver NKT i en pressemeddelelse.

Ordregiver er det kinesiske jernbaneministerium. NKT venter, at der kommer mere af slagsen, da den høje økonomiske vækst i Kina betyder et øget behov for udbygning af et ifølge NKT velfungerende kinesisk jernbanenet. NKT skriver således, at den nye fabrik skal imødekomme "den massive efterspøgsel efter køreledninger til jernbanedrift, som ventes indenfor de kommende ti år".

NKT har blandt andet udviklet nogle særlige højteknologiske køreledninger, der har den egenskab, at de hænger samme sted uanset om det er frostvejr eller en varm sommerdag. Dermed opfylder de et vigtigt krav til ledninger, som benyttes til højhastighedstog. Pressemeddelelsen oplyser dog ikke, om det er disse ledninger, der skal leveres i Kina.

(RB-Børsen)