NKT-chefen: Et naturligt skridt at ændre struktur

NKT's administrerende direktør Thomas Hofman-Bang har længe vidst, at en strukturændring for Holding-selskabet var under opsejling, og tager med udgangen af august afsked med sin arbejdsplads gennem de seneste 13 år.

Foto: Liselotte Sabroe. Thomas Hofman-Bang.
Læs mere
Fold sammen

- Jeg har vidst, at det var det naturlige skridt, siden vi solgte Flexibles sidste år. Vi har igennem længere tid arbejdet med strukturændringen, som er meget logisk og ligger lige for med den fokusering, som koncernen har arbejdet på i lang tid, siger Thomas Hofman-Bang til Ritzau Finans.

- Det er selvfølgelig vemodigt. Jeg har været her i 13 år og synes, at det er en fantastisk virksomhed. Men omvendt har jeg også selv været med til at drive den strukturforandring, fordi det der det, der giver mening. Jeg er fuldstændig enig i, at det er det, vi skal, og har støttet og været med til drive den forandringsproces, tilføjer Hofman-Bang.

Om timingen siger han, at NKT er i god gænge og viser en "ganske god" resultatudvikling.

- Vi har ledelsesforholdene på plads, og den transformation i Cables, som vi har gennemført de seneste år, er ved at være på plads. Derudover har vi styrket bestyrelsen med de kompetencer, som vi tog ind i marts, og strukturen med to store ben og det lille Photonics gør, at der er et ledelseslag for meget, og derfor er det helt naturligt, at der bliver direkte reference fra forretningsområderne til bestyrelsen, siger Thomas Hofman-Bang.

Han har endnu ikke taget stilling til, hvad han fremover skal beskæftige sig med.

- Nu skal det her kapitel lukkes, og så vil jeg kaste mig over nye udfordringer, siger han.