NKT Cables får hollandsk ordre til værdi af 580 mio. kr.

NKT Cables skal levere og installere eksportkabelsystemerne til havvindmølleparkerne Borssele, Holland. Samlet har kontrakten en værdi på omkring 580 mio. kr., og det er Tennet, der har afgivet ordren. NKT Cables har fået ordren i et konsortium sammen med VBMS, der er et datterselskab i Boskalis.

ARKIVFOTO: NKT Cables skal levere og installere eksportkabelsystemerne til havvindmølleparkerne Borssele, Holland. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser NKT Holding til fondsbørsen.

Der er tale om en kontrakt med Borssele Alpha. Ordren omfatter levering af 125 kilometer 220 kVAC højspændingssøkabler til installation i slutningen af 2018. Kablerne produceres i Køln, Tyskland.

NKT Cables administrerende direktør, Michael Hedegaard Lyng, er tilfreds med, at "NKT Cables igen er valgt til et stor havvindmølleprojekt drevet af evnen til at levere konkurrencedygtige og teknologisk avancerede kabelløsninger" i samarbejde med VMBS.

»Vi forventer fortsat, at offshore-vindmarkedet og investeringerne i et nyt højspændingsnet vil være attraktivt for os, og de perspektiver er et vigtigt element for at realisere vores Excellence 2020-strategi,« siger han i meddelelsen.

I tillæg til ordren på Borssele Alpha offshore transmissionssystem har Tennet særskilt tildelt en option på levering og installation af eksportkabelsystemer til Borssele Beta, som skal forbinde de fremtidige havvindmølleparker Borssele III og IV til transmissionsnettet.