Nissan satser på sværvægtere

Gule plader. Erhvervskøretøjer er Nissan Danmarks stærke side med alt fra varebiler til mellemtunge lastbiler.

Nissan Danmark snart skal stifte bekendtskab med en helt ny kundegruppe, nemlig vognmænd.

Vognmænd er til lastbiler, og det har Nissan kun sporadisk haft med at gøre herhjemme. Kun få har købt de små Atleon-lastbiler. Men nu er der kommet nye varer på hylderne med Atleon, der fås op til 13 ton.

Hos Nissan glæder man sig, for med Nissans internationale erfaring fra blandt andet Nissan Diesel, der bygger de helt store af slagsen, er man fortrøstningsfulde, når det gælder kvalitet.

ErhvervsBladet har tidligere kørt Nissans nye Atleon i Spanien, og den er skruet godt sammen uden at kunne prale af smarte detaljer. Det er en arbejdshest, der en velegnet, hvis lillebror Cabstar bliver for klein. Den er også på vej ind i Danmark.

ErhvervsBladet har også været bag rattet på nyheden ved den internationale præsentation af en solid bil med et fiksere layout, men med minussider som et fast passagersæde, men måske vil den danske udgave være ændret. I øvrigt har Nissan altid ligget på et salg på cirka 100 enheder om året af Cabstar.

Det stærkeste nye kort er pickup-modellen Navara, der først nu efter halvandet års venten er på dansk grund. Til dato har vi måttet nøjes med forgængeren, mens eksempelvis svenskerne har haft den nye model siden september i fjor. Til trods for, at Danmark og Sverige er underlagt samme regionskontor i Helsinki.

Men den har måske nok været værd at vente på, for den er formentlig den smarteste pickup i sin klasse. Nissan-chef Peter Hall tror da også, at den bliver nummer ét, selv om Toyota med sin nye og mere traditionelle Hi-Lux har fået godt fat herhjemme.

Ingen tålmodighedIndtil nu har Toyota ikke haft så stærk motor som Nissan, men det har de nu. Alle er på gaden med lovbefalede miljømotorer med betegnelsen Euro 4. En del kunder har nu ikke haft tålmodighed og har købt den hjem fra blandt andet Tyskland. Ligesom enkelte har gjort det med Nissans luksusmærke Infinity.

- Nissan har derfor besluttet sig for at sætte Infinity på programmet herhjemme til næste år. Flere vil kunne fås på gule nummerplader i lighed med konkurrenten Lexus, siger Peter Hall.

Af andre gulpladebiler hos Nissan herhjemme kan nævnes luksusmodellem Murano, der sælges i 50 eksemplarer om året (plus ti på hvide plader). Firehjulstrækkeren Patrol har samme salgstal mod 600 om året midt i 90'erne, hvor den blev "skåret over" og solgt som pickup. Men så er der mere fart på 4x4 SUV-modellen X-Trail, der i fjor blev solgt i 500 eksemplarer mod 800 året før.