Nintendos populære Pokémon-spil nærmer sig Danmark: Er landet i Tyskland

Siden offentliggørelsen af det nye Pokémon-univers er Nintendos markedsværdi steget markant. Nu rykker spillet ind i Tyskland.

Den japanske spilproducent Nintendo har lanceret sin nye mobil-app "Pokémon Go" på det tyske marked forud for en lancering i resten af Europa, skriver avisen The Independent. (Foto: Reuters,Sam Mircovich) Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM MIRCOVICH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske spilproducent Nintendo har lanceret sin nye mobil-app "Pokémon Go" på det tyske marked forud for en lancering i resten af Europa, skriver avisen The Independent.
Inden den tyske lancering har appen udelukkende været lanceret i USA, Australien og New Zealand.

Og selv om udvikleren Niantic, som har fremstillet appen sammen med Nintendo, endnu ikke har fortalt, hvornår den kommer til resten af Europa eller eksempelvis Asien, kan lanceringen i Tyskland give et fingerpeg om, at appen foreløbig vil blive rullet ud i nogle specifikke lande for at sikre, at spiludviklerens servere kan håndtere den store efterspørgsel.

Efter at appen sidste weekend blev lanceret i USA, Australien og New Zealand, har der nemlig været et stort teknisk pres, fordi mange tusinde har downloadet appen og benyttet sig af den. Det har blandt andet betydet, at appen over flere gange er brudt sammen.

Siden offentliggørelsen af det nye Pokémon-univers er Nintendos markedsværdi steget markant, og lige nu er spilproducenten værdisat til omtrent 200 mia. kr. Dermed er selskabets markedsværdi steget omkring 50 mia. kr., efter at appen blev lanceret.

"Pokémon Go" trækker data fra GPS-signalet, og ved hjælp af telefonens kamera blandes det virtuelle og virkeligheden sammen til et nyt univers, hvor Pokémon-dyrene dukker op på skærmen, hvis man nærmer sig et.

Det betyder, at håbefulde Pokémon-trænere skal bevæge sig rundt i virkeligheden for at finde frem til Pikachu, Charmander og Squirtle.
"Pokémon Go" er en app, man downloader til sin iPhone eller Android-telefon.