Nintendo Switch sætter salgsrekord

På en måned er der solgt 2,4 millioner af den nye spillekonsol, som bringer Nintendo videre fra Wii Us dårlige salgstal.

Foto: Nintendo. Spillekonsollen Switch fra Nintendo kan både bruges håndholdt som her og kobles til TV-skærmen. Det sælger tilsyneladende godt. Arkivfoto: Nintendo/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Nintendo har ramt helt rigtigt med sin nye Switch-spillekonsol. Efter en måned er der solgt 2,4 millioner af den.

Dermed retter den japanske elektronikgigant op på det dårlige salg, som forgængeren, Wii U, leverede, og som siden har kostet Nintendo både megen hovedpine og dårlige regnskabstal.

Det er analysefirmaet SuperData, der har gjort salget op på Switch-konsollen, der kom på markedet 3. marts og er en blanding af en traditionel spillekonsol, som er koblet til under fjernsynet, og en bærbar model, hvor controllerne - »styrepinden« - kan hægtes på som ører, så man kan spille videre på farten. SuperData anslår nu, at der i 2017 vil blive solgt 7,2 millioner Switch-konsoller. Tidligere var forventningen på fem millioner styk.

Nintendo konkurrerer med Sonys Playstation og Microsofts Xbox, der begge er kommet i opdaterede udgaver. Alligevel har Switch-konsollen i marts solgt i 906.000 eksemplarer i USA. Dermed er både Playstation 4 og Xbox One blevet slået, og samtidig har Nintendo solgt 925.000 eksemplarer af spillet »The Legend of Zelda: Breath of the Wild«.

Vigtigt, at populære spil følger med

Nintendo tog ellers têten på spillekonsolområdet med sin Wii-konsol, der satte nye standarder for, hvad en spillekonsol kan. Wii var den første, hvor man kunne bruge sin krop til at styre spil og andre løjer på skærmen. Efterfølgeren, Wii U, som kom i 2012, blev dog ikke en tilsvarende succes. Wii U har i alt solgt i 13,56 millioner eksemplarer, altså blot dobbelt så mange, som Switch-konsollen nu ventes at kunne mønstre på et enkelt år.

Vigtigt for konsolsalget er, at der følger attraktive spil med, som kan spilles på maskinen. Nintendo har tidligere meddelt, at »Mario Kart 8 Deluxe« kommer senere i april, mens »Splatoon 2« har premieredato 21. juli.

Switch har været udsolgt gentagne gange efter lanceringen i mange amerikanske butikker.

Den koster i Danmark lige under 2.800 kroner.