Nintendo, Nintendo, Nintendo, PS2, Nintendo

Her er de bedst sælgende konsolspil i 00'erne.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Nintendo var totaltdominerende i 00erne.

På trods af at de var kørt helt ud på et sidespor i første del af det nye årtusinde, hvor Playstation 2 erobrede verden med over 100 milloner solgte maskiner, så kom Nintendo så hårdt tilbage, at det får Sonys regeringsperiode til at synes lige så fjern som Anker Jørgensens år i statsministeriet.

Succesen med Wii og DS er så overbevisende, at et hurtigt blik på VGChartz top 50 over de bedst sælgende konsolspil i 00’erne ser sådan ud: Nintendo, Nintendo, Nintendo, Nintendo, Nintendo, Nintendo, Nintendo, PS2, Nintendo.

Den japanske spilspecialist sidder på ikke færre end 31 pladser på listen over de bedst sælgende spil, der kun udkom på en enkelt konsol-platform. De er nummer 1 med Wii Sports, der er bundled med maskinen og derfor har solgt 58 millioner eksemplarer, langt efter følger Wii Play med 26 millioner, mens Wii Fit er fjerde bedst sælgende. NintendoDogs til DS har 3.pladsen.

Vi skal helt ned på 8. pladsen, før PS2 kommer til fadet med GTA: San Andres. Faktisk er de eneste spil, der kan snige sig ind på top-30 forskellige udgaver af Grand Theft Auto, Gran Turismo, Halo og Call of Duty, alle andre spil kommer fra Nintendo.

Hvis man ser på listen over konsolspil, der udkom på flere platforme, så er billedet det samme. På trods af at Nintendo spil kun udkommer på Nintendo hardware, så dominerer de alligevel. Nintendo har 17 pladser i top-30. 11 af de 17 titler ligger i top-12.