Nintendo forventer faldende Wii-salg

Tre gode måneder afløses af et trangt år med faldende salg, forudser den japanske elektronikproducent.

Super Mario skal på ekstrahårdt arbejde, hvis der skal hentes penge hjem til ejermanden, Nintendo. Wii-salget ventes at gå voldsomt ned i år. Foto: Yoshikazu Tsuno, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang i over et år er der overskud i den japanske spilproducent Nintendo, som blandt står bag spillekonsollen Wii.

Årets første tre måneder - som er sidste kvartal i Nintendos regnskab - viste fremgang i forhold til for et år siden. Til gengæld er udsigterne for resten af i år ikke just positive.

Nintendos ledelse tror nemlig, at salget af Wii-konsollen klinger af, hvilket betyder mindre overskud. Wii konkurrerer med Sonys Playstation og Microsofts Xbox 360 om markedet, men senest er de avancerede mobiltelefoner - og nu også tavle-PCer som Apples iPad - begyndt at melde sig som konkurrenter på det ellers lukrative spilmarked.

Nintendo, som står bag Super Mario-spillene, forventer et fald i driftsresultatet på ti procent i de kommende 12 måneder som følge af, at der forventet vil blive solgt 12 procent færre Wii-maskiner - i faktiske tal ventes 18 millioner Wii-maskiner at få nye ejermænd.

Nintendo regner med i marts 2011 at være klar med en 3D-udgave af sin håndholdte Nintendo DS. Meningen er, at man ikke skal anvende særlige briller for at opleve den tredje dimension.