Nilfisk vil bygge flere rengøringsrobotter med Odense-firma

Nilfisk satser på rengøringsrobotter og påbegynder samarbejde med Blue Ocean Robotics. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL

Nilfisk vil sætte fart på sin udvikling af selvkørende rengøringsmaskiner og har derfor startet et samarbejde med danske Blue Ocean Robotics.

Ifølge Nilfisk vil robotområdet kunne udgøre op mod 10 pct. af virksomhedens omsætning - som sidste år var på knap 8 mia. kr. - inden for fem til syv år. Det skriver Nilfisk og fynske Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

»Vi vurderer, at omkring 70 pct. af omkostningerne til professionel rengøring går til arbejdskraft. Samtidig er rengøringsbranchen én af de industrier med højest medarbejderudskiftning. Vi oplever derfor et markant behov blandt vores kunder for at få indført selvkørende maskiner, der kan løse de standardiserede rengøringsopgaver, så personalet kan få frigjort ressourcer til andre opgaver,« udtaler Nilfisk-direktør Hans Henrik Lund.

Nilfisk har tidligere udviklet rengøringsrobotten Liberty 50 sammen med det amerikanske firma Carnegie, skriver Finans.dk, men aftalen med Blue Ocean Robotics signalerer et yderligere sats på området.

Nilfisk er en del af NKT-koncernen, men bliver i næste uge udskilt som en separat virksomhed med sin egen børsnotering. Alle aktionærer i NKT modtager én Nilfisk-aktie.

/ritzau/FINANS