Nilfisk sænker vækstforventning efter frasalg og fabrikslukning

En lavere vækst end ventet i Americas-regionen, frasalg og lukningen af produktionsfaciliteter får Nilfisk til at nedjustere forventningerne til den organiske vækst for hele 2018.

Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix

Nu regner selskabet med at kunne fremvise en samlet organisk vækst på 2 pct. i 2018, mens forventningen tidligere lød på en vækst på organisk basis i niveauet 3-4 pct., fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen torsdag morgen.

Forventningen til driftsmarginen, EBITDA-marginen, er der ikke ændret på, men Nilfisk oplyser, at det nu venter, at marginen lander i den "lavere ende" af intervallet på 11,5-12,0 pct.

Den danske producent af rengøringsmaskiner har besluttet sig for at sælge sin Outdoor-forretning, der har en årlig omsætning på 35 mio. euro. Salget har virkning fra 1. januar 2019, men den italienske del af forretningsområdet vil blive afviklet med det samme, lyder det i meddelelsen.

Nilfisk har også solgt sin forretning for udstyr til skadeservice i USA, som har en omsætning på 15 mio. euro årligt, mens også højtryksforretningen Rottest i Tyrkiet er blevet solgt fra. De to frasalg har virkning fra henholdsvis 29. oktober og september 2018.

»Frasalgene af Outdoor og forretningen for udstyr til skadeservice i USA vil have en negativ effekt på væksten i fjerde kvartal, da begge forretningsområder havde vækst over selskabets gennemsnit, og idet frasalget medførte en aflyst produktlancering i Outdoor-forretningen,« skriver Nilfisk i meddelelsen.

Selskabet regner med, at frasalgene vil føre til et tab under særlige poster på 30-35 mio. euro - heraf forventes 25-30 mio. euro at indgå allerede i år. Samtidig forventes salgene at have en positiv effekt på EBITDA-marginen før særlige poster på 0,2-0,3 pct.point næste år.

/ritzau/FINANS