Nilfisk-rival halverer indtjening og nedjusterer

Læs mere
Fold sammen

Trods et højere salg end ventet leverede den amerikanske Nilfisk-rival Tennant en skuffende indtjening for investorerne i tredje kvartal. Selskabet nedjusterer forventningerne til 2017.

Tennant, der producerer rengøringsmaskiner, nåede i kvartalet en omsætning på 261,9 mio. dollar, hvilket ifølge Bloomberg overgik forventningerne blandt analytikerne på 253 mio. dollar.

Det er en stigning på 31 pct. sammenlignet med samme periode året før, men det skyldes stort set udelukkende opkøb, og kun en mindre del er organisk vækst.

Tilgengæld var indtjeningen på 0,32 dollar per aktie markant under de 0,63 dollar, som analytikerne havde ventet, og det er samtidig et fald fra 0,64 dollar i samme periode sidste år.

En del af tilbagegangen skyldes opkøbet af det italienske selskab IPC, hvor Tennant har lavet en afskrivning af goodwill, der belaster bundlinjen.

- Vores resultater i tredje kvartal afspejler en langsommere vækst i Nordamerika som følge af timingen af vigtige strategiske kundeaftaler, en omstrukturering af vores serviceteam, fortsat ineffektivitet i produktionen og stigende råvarepriser.

- Det er forhold, som vi fortsat arbejder på at løse, siger Chris Kllingstad, der er administrerende direktør for Tennant, i en kommentar til regnskabet.

I forbindelse med regnskabet nedjusterer Tennant forventningerne til 2017, så det nu sigter efter en indtjening på 1,50-1,70 dollar per aktie mod tidligere 2,20-2,40 dollar.

Forventningerne til salget er fortsat 960-990 mio. dollar for hele året.

/ritzau/FINANS